Рецепт для шанувальників гурту KAZKA: Олександра Заріцька випробувала його на собі

Кухня України має велику різноманітність і славиться традиційними стравами. Вона відображає культуру та історію українського народу, а також природні і кліматичні умови країни. Наприклад, на півдні частини України популярні голубці, баклажанна ікра та різноманітні рибні страви, серед яких є саламур. Любить українську кухня й солістка гурту KAZKA, Олександра Заріцька, яка 3 серпня відзначає своє 33-річчя.

Олександра походить з Харкова і вперше стала на сцені у 10 класі, отримавши позитивні оцінки. Проте співати почала з дитинства. Вона брала участь у шоу «Голос країни» та «Х-фактор». У 2017 році Олександра заснувала гурт KAZKA. Найвідомішими композиціями гурту є “Плакала”, “Свята”, “Палала”. Співачка неодноразово підкреслювала, що любить їжу.

Її любов до смачної їжі має постійний вплив на фігуру, проте вона не збирається відмовлятися від улюблених страв. Олександра додає більше спорту та активності в своє повсякденне життя, але не відмовляється від торта з кавою вранці. Рибні страви також у її числі улюблених, тому з задоволенням приготувала разом з відомим українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком саламур. Відповідно до слів Олександри Заріцької, він вийшов дуже смачним. Давайте і ми спробуємо приготувати цю автентичну українську страву.

Традиційний саламур з товстолоба


Риба виходить з легкою кислинкою.

Що буде потрібно:

  • товстолоб – від 700 г до 1 кг
  • вода – 2 літри
  • часник – 2 зубчики
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • яблучний оцет – 200 мл
  • олія – 150 мл
  • кріп
  • сіль і цукор

Приготування:

Спочатку варіть бульйон. Візьміть каструлю, налийте 2 літри води, додайте моркву, цибулю та часник, після чого поставте на вогонь, щоб закипіло. Продовжте приготування риби: помийте її та наріжте на шматки товщиною 2 см. Коли вода закипить, покладіть рибу до каструлі. Додайте половину оцту, щоб смак був насиченішим. Після закипання варіть рибу протягом 10 хвилин.

Поки вариться риба, підготуйте маринад. Дрібно наріжте кріп та кілька зубчиків часнику і перекладіть у миску. Потім додайте олію, сіль, часник та залишок оцту. Добре перемішайте. Вийміть рибу з бульйону та залийте маринадом. За необхідності можна додати трохи бульйону, в якому варилася риба. Дайте охолонути і помістіть у холодильник на 1-2 години, щоб настоїлася. Саламур з товстолоба готовий, насолоджуйтеся!

Порада від Інформатора: до бульйону можна додати перець горошком, лавровий лист або інші спеції. Це зробить його аромат більш насиченим. Саламур з товстолоба особливо смачний охолодженим з тушкованими чи смаженими овочами.