Бургери, вареники та різноманітні версії Negroni — таке незвичне поєднання зробило кафе “Зустріч” на Бесарабці помітним елементом гастрономічної карти Києва. Осіння прогнози експертів, на жаль, здійснюється: навіть ті заклади, які мали свою аудиторію і репутацію, залишають ринок. Нещодавно про своє закриття оголосило кафе “Зустріч” на Великій Васильківській.
Кафе “Зустріч”, що розташоване біля Бессарабського ринку, повідомило про завершення своєї діяльності та запрошує відвідувачів на фінальні дні — з бургерами, коктейлями та обіймами. У своєму Instagram заклад висловив вдячність відвідувачам за підтримку та запросив їх на прощальні обійми, обіцяючи 27-28 вересня поділитися сміхом та спогадами. У коментарях кияни висловлюють сум, згадують “Зустріч” як улюблене місце для зустрічей, перших побачень і сніданків.
В коментарі для Village адміністрація закладу зазначила, що закриття локації є остаточним і пов’язане з організаційними та стратегічними причинами, які завадили розвитку проєкту. При цьому команда підкреслює, що це не кінець, а лише новий етап у їхній діяльності. Кафе “Зустріч” відкрило свої двері навесні 2023 року як новий проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, які також є творцями Mimosa Brooklyn Pizza, “Чайки” та “Автостанції”.
Формат закладу був унікальним: вареники, бургери і коктейлі Negroni стали основою меню. Перед відкриттям засновники підкреслювали своє бажання поєднати на перший погляд непоєднуване, адже саме в цьому і полягає суть Бесарабки.
Коктейлі Negroni у “Зустрічі” були особливою історією. Меню пропонувало кілька десятків варіантів: класичні, фруктові, ігристі та ексклюзивні. Наприклад, “Negroni Зустріч” відзначався помірною гірчинкою, ідеальним балансом солодкого та пряного. “Sbagliato Negroni” мав легку ігристість, свіжу кислинку і ніжний післясмак.
Серед тропічних варіантів був “Negroni Mango&Cream” — вершковий, солодко-гіркий зі смаком манго та нотками ялівцю. А “Negroni Strawberry” поєднував полуничну солодкість, трояндову ніжність і легку винну свіжість. “Negroni Amaro” вирізнявся трав’яним ароматом, прянощами і солодким присмаком персика. Для компаній пропонували кувшин Negroni на 10 порцій — насичений і терпкий з апельсиновою цедрою.
Бургерна частина меню включала бургери на вершкових булочках від mimosa bakery. Серед них — трюфельний бургер з гливами і сиром Фонтіна (365 грн), бургер з курячим шніцелем і спайсі-айолі (355 грн), фреш-бургер з авокадо (355 грн) та дабл-чізбургер із беконом і соусом біг-мак (365 грн). Окрім того, “Зустріч” пропонувала сніданки-конструктори, вареники з незвичними начинками, авторский борщ з копченою грушею, курячий паштет з вишнево-цибулевим мармеладом, пасту у вершковому соусі та салати з міні-котлетами по-київськи.
За що в Мережі захейтили Євгена Клопотенка, і чим він годував європейських лідерів у Києві
Нагадаємо, що відомий кримськотатарський блогер та мовознавець Ескендер Зова розкритикував київського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Головна проблема полягала в паплюженні народної кухні кримських татар: вивчивши кулінарну спадщину цього народу, кухар включив рецепт до своєї кулінарної “скарбнички”, не зовсім коректно додаючи свиніну як начинку. Також блогер акцентував увагу на наявності горілки в рецепті, що не відповідає традиціям кримськотатарської кухні, адже цей народ сповідує Іслам і не вживає алкоголь.
Окрім того, ми розповідали, які страви подавали для перших осіб країн світу та членів іноземних делегацій від Клопотенка. Шеф-кухар сам відкрив кулінарні секрети страв, які були замовлені лідерами чотирьох європейських країн під час їх візиту до Києва 10 травня на зустріч “Коаліції рішучих”. Так, британський прем’єр Кір Стармер насолоджувався сирниками, польський президент Дональд Туск обрав галушки, а німецький канцлер Фрідріх Мерц надав перевагу львівському сирнику.
