Схуднути допоможе зелений суп із відходів

Супи є прекрасним джерелом вітамінів і інших корисних речовин завдяки своїй великій кількості овочів і зелені. Вони можуть бути найрізноманітнішими — від легких і дієтичних до насичених і калорійних. Це страва, яка не лише вгамовує голод, але й сприяє покращенню травлення та відновленню рідини. Більше того, споживання супу може допомогти регулювати апетит та зменшити бажання перекусити між основними прийомами їжі.

У супи можна додавати багато різних інгредієнтів, включаючи, здавалося б, непотрібні, такі як стручки спаржевої квасолі. Так, не бійтеся експериментувати — часто з таких варіантів виходять смакові шедеври, які можуть конкурувати з ресторанними стравами. Останнім часом особливо популярні крем-супи. Тож давайте приготуємо один з них, який можна назвати “вітамінною бомбою”.

Крем-суп зі стручкової квасолі з травами

Для приготування цього супу знадобиться 15 хвилин

Вам знадобиться:

  • порожні стручки спаржевої квасолі – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • консервована біла квасоля – 400 г
  • зелень (м’ята, кінза, петрушка) – 40 г
  • лимон – 1/2 шт.
  • йогурт – 150 г
  • оливкова олія першого холодного віджиму

Як готувати:

Візьміть порожні стручки спаржевої квасолі, які багато хто зазвичай викидає. Приберіть з них хвостики та волокнисті частини, подрібніть їх на шматочки приблизно по 5 мм і помістіть у каструлю. Додайте туди нарізану цибулю, часник та консервовану квасолю разом з рідиною. Залийте всі інгредієнти водою, аби вони були покриті. Поставте на плиту на середній вогонь.

Коли вода закипить, зменште вогонь і варіть вісім хвилин. Зніміть каструлю з вогню і перекладіть овочі у блендер, додавши подрібнену зелень, лимонний сік та цедру, а також йогурт. Ретельно змішайте і, при необхідності, пропустіть через дрібне сито.

Отриману масу перекладіть назад у каструлю і знову доведіть до кипіння. Додайте сіль і перець. Подавайте суп-пюре гарячим, прикрасивши його м’яким сиром і додавши трохи оливкової олії першого холодного віджиму.

Порада від Інформатора: для підкреслення смаку в суп можна додати вершки, а для отримання текстури використовувати яєчні жовтки. Щоб смак став більш виразним, рекомендується додати приправи хмелі-сунелі та куркуму.