Дружина принца Гаррі, Меган Маркл, славиться своєю пристрастю до кулінарії. 4 серпня вона відзначає своє 44-річчя. Раніше герцогиня Сассекська ділилася рецептами улюблених страв на блозі The Tig, але, ставши частиною королівської родини, була вимушена закрити його. Проте любов до приготування їжі залишилася, і Меган продовжує радувати своїх близьких смачною їжею. Згодом вона видала книгу зі своїми найулюбленішими рецептами.
У книзі представлено 50 різноманітних рецептів, які були створені із залученням жінок з проєкту Hubb Community Kitchen, що підтримує переселенців. Серед запропонованих страв знайдете курку з карі й кокосовим молоком, баклажани по-індійськи, пряний м’ятний чай, перську курку з рисом, пиріг з карамелізованими сливами та багато інших. Особливо нас зацікавив пиріг зі сливами, оскільки зараз їхній сезон. Ви можете знайти соковиті фрукти на ринку, які зроблять ваш пиріг неперевершеним.
Пиріг з карамелізованими сливами від Меган Маркл
Інгредієнти:
- олія – 2 ч. л.
- білий цукор – 1.5 склянки
- коричневий цукор – 1/4 склянки
- вершкове масло кімнатної температури – 7 ст. л.
- екстракт ванілі – 1/2 ч. л.
- сіль – щіпка
- сливи – 8 шт.
- яйця – 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 2 ч. л. (з гіркою)
- мигдальне борошно – 1/3 склянки плюс 1 ст. л.
- пшеничне борошно – 3/4 склянки
- розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів і почніть підготовку інгредієнтів. У невеликій каструлі або мисці всипте цукор і почніть варити карамель на слабкому вогні. Коли цукор розчиниться і закипить, додайте вершкове масло, ваніль і трішки солі. Перемішайте і варіть, поки масло не розчиниться, а суміш не стане однорідною. Вимкніть вогонь та залиште карамель охолоджуватися.
У великій мисці змішайте вершкове масло, коричневий і білий цукор, додайте яйця і ретельно перемішайте. Потім всипте розпушувач, ваніль, кукурудзяний крохмаль і два види борошна. Добре вимісіть тісто та викладіть його у змащену маслом форму. Сформуйте корж, на який розкладіть половинки слив зрізом вгору. Залийте карамеллю та поставте в духовку на 50 хвилин.
Готовність можна перевірити зубочисткою: якщо вона виходить з тіста сухою, пиріг готовий до виймання з духовки. Подавати краще охолодженим. Смачного!
Корисні поради від Інформатора: для більш ніжного смаку зі слив можна зняти шкірку, а для більш виразного – додати корицю. Після випічки можна прикрасити пиріг меренгою або посипати цукровою пудрою. Пиріг також чудово смакує з кулькою ванільного морозива.