Сніданок Метта Деймона: як актор підтримує свою фізичну форму через харчування.

Американський актор, продюсер і сценарист Метт Деймон 8 жовтня святкує свій день народження, відзначаючи 55-річний ювілей. Він є лауреатом премій “Оскар” та “Золотий глобус”. Серед найвідоміших його робіт числяться “Врятувати рядового Раяна”, трилогія про Борна (“Ідентифікація Борна”, “Ультиматум Борна”, “Спадщина Борна”), “Одинадцять друзів Оушена”, “Відступники”, “Марсіанин”, “Інтерстеллар” і “Оппенгеймер”.

У вільний час актор насолоджується приготуванням їжі, вважаючи це чудовим способом провести час з родиною. Він не має улюбленої страви, завжди експериментуючи з рецептами, щоб потішити дружину та дітей. Серед його кулінарних уподобань – випічка, хоча й не надто складна. Проте найбільше йому до вподоби готувати швидкі страви, до яких він додає особливі інгредієнти, щоб перетворити їх на справжні кулінарні шедеври.

Однією з таких страв є різотто. Метт часто готує його з різними компонентами, завдяки чому кожен раз отримує новий смак. Наприклад, різотто зі спаржею, яке навесні виходить особливо свіжим, а цибуля-порей і лимон додають йому вишукану пікантність. Давайте ж і ми спробуємо приготувати вечерю за рецептом відомого актора.

Різотто зі спаржею


Страва готується дуже швидко та просто.

Вам знадобиться:

  • спаржа – 1 пучок
  • рис Арборіо – 250 г
  • цибуля-порей – 1 шт.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • біле сухе вино – 150 мл
  • овочевий бульйон – 500 мл
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • свіжа зелень (зелена цибуля, петрушка, естрагон, базилік і кріп) – 1 пучок
  • сир Пекоріно – 100 г
  • сіль і перець

Як готувати:

Спершу візьміть сковороду, поставте її на вогонь і додайте трохи оливкової олії. Подрібніть цибулю-порей, викладіть на сковороду і обсмажте до прозорості. Додайте подрібнений часник, перемішайте. Промийте рис і висипте його на сковороду, обсмажуючи 1 хвилину.

Опісля налийте вино та тушкуйте ще кілька хвилин. Починайте поступово додавати бульйон, не весь одразу. Зріжте спаржу на шматочки довжиною 2-3 см і додайте до рису. Постійно помішуйте, щоб рис ввібрав рідину і став кремовим. Тушкуйте до готовності, близько 20 хвилин.

На завершення – додайте лимонний сік, подрібнену зелень, перець за смаком та прикрасьте лимонною цедрою. Посипте тертим сиром. Смачного!