Гарбуз може зберігатися ледь не всю зиму, тож готувати з нього можна впродовж усього сезону холодів. Популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати спагеті з грабуза та гарбузові млинці – хешбраун з гострим соусом. Рецепти гарбузових страв сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інфомратор має для вас кулінарні поради!
Спагеті з гарбуза та курячі сердечка
Вам знадобиться:
- Гарбуз – 300 г.
- Курячі серця – 150 г.
- Мускатний горіх – 1 г.
- Олія для маринаду – 15 мл.
- Кмин – 4 г.
- Часний сухий – 2 г.
- Яйце – 1 штука.
- Вода – півсклінки.
- Чорний перець – 2 г.
- Борошно – 2 столові ложки.
- Сухарі панко (або інщі панірувальні сухарі) – жменя.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Рослинна олія – для смаження.
- Базилік – для прикрашання.
Як готувати:
Помийте, почистіть та наріжте гарбуз на спагеті. Паралельно обчистіть курячі серця від плівок. Замаринуйте їх з кмином, сіллю, сухим часником та олією.
Для кляру змішайте яйце, воду, борошно, сіль і перець. Кожне сердечко відбийте, занурте в кляр і обваляйте в сухарях панко. Поставте запектися.
На пательню влийте олію, додайте дрібно нарізаний свіжий часник, сіль, перець, мускатний горіх та гарбузові спагеті. Протушкуйте кілька хвилин, викладіть на тарілку, зверху викладіть серця.
Порада від Інформатора: прикрасьте страву перед побадачею базиліком.
Хешбраун
Вам знадобиться:
- Гарбуз – 100 г.
- Перець солодкий – 3 штуки.
- Синя цибуля – 1 штука.
- Борошно – 15 г (столова ложка).
- Крохмаль – 15 г.
- Яйце – 1 штука.
- Сіль, олія – до смаку.
- Свіжий імбир – 5 г, корінець (для соусу).
- Перець чилі – 5 г, 1 штука.
- Майонез – до смаку.
- Лимон – половинка.
- Чорний перець – 5 г.

Як готувати:
Гатріть помитий гарбуз на тертушці. Синю цибулю наріжте напівкільцями, а солодкий перець смужками. Змішайте овочі з яйцем, борошном, крохмалем і сіллю. Обсмажте на пательні з обох боків до утворення золотистої скоринки.
Для соусу змішайте імбир, перець чилі, майонез, лимонний сік і чорний перець.
Порада від Інформатора: подавайте хешбраун із соусом з перцем чилі. Смачного!