Ближче до зимових свят хочеться чогось смачненького поживного і водночас незвичайного. Наша сьогоднішня страва – саме така. Рецепт курки з виноградом і травами на вині сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Курка з виноградом і чебрецем на вині
Вам знадобиться:
- Курячі грудки без кістки – 2 штуки.
- Виноград – 250 г.
- Біле вино – склянка.
- Сушений чебрець – 2 чайні ложки.
- Копчений бекон – 90 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Оливкова олія – 2 столові ложки.
- Сіль, чорний перець – до смаку.
Як готувати:
Наріжте курячі грудки товщиною приблизно 1 см – це допоможе їм швидше приготуватися. Приправити сіллю і чорним перцем. Наріжте бекон на короткі товсті смужки.
Розтопіть вершкове масло у великій сковороді, а потім додайте оливкову олію. Покладіть курячі грудки шкірою вниз на сковороду і дайте їм протушкуватися на помірному вогні протягом 7-10 хвилин або поки вони не стануть золотистими знизу.
Переверніть їх, відсуньте на одну сторону сковороди, а на іншу додайте бекон. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Перемішайте бекон, щоб він приготувався з обох боків, додайте в сковороду подрібнений чебрець з виноградом.
Закрийте кришку та продовжуйте готувати, доки курка не звариться, бекон не стане золотистим, а виноград м’яким і не почне лопатися.
Вийміть курку на тарілку і накрийте кришкою або перевернутою тарілкою, щоб вона була теплою. Налийте склянку білого вермуту на сковороду і дайте йому закипіти, помішуючи дерев’яною ложкою, щоб розчинити шматочки смачної курки, що залишилися на сковороді.
Порада від Інформатора: перекладіть курку на розігріті тарілки, а потім ложкою перелийте виноград, бекон і сік.