Страва з трьох видів м’яса, яка вразить навіть гурманів

Коли постає питання про те, як прикрасити святковий стіл, господині зазвичай починають панікувати. Адже хочеться вразити гостей незвичними та смачними стравами, при цьому не проводячи весь день на кухні. Однією з універсальних страв є рулети, які можна приготувати з різноманітних інгредієнтів і подати в різних варіаціях. Насправді ця страва має свою назву – террін, і прийшла вона до нас із Франції. У цій країні так називають страви з м’яса, риби або овочів, які подаються у вигляді тонких скибочок.

Рулети можуть бути як закусками, так і основною стравою. Найчастіше їх готують з яловичини, свинини або курки, додаючи різноманітні начинки, такі як гриби, сир, овочі, яйця та сухофрукти. Саме ці начинки надають рулетам особливих смакових відтінків і роблять їх унікальними. Пропонуємо вам спробувати один з рецептів рулету, який справді виходить дуже естетично привабливим та ніжним.

Рулет з шинкою, беконом, курячою грудкою, сиром і спеціями

Цю страву ще називають м’ясним тортом.

Вам знадобиться:

  • 600 г курячої грудки
  • 250 г шинки
  • 150 г нарізаного бекону
  • 200 г сиру
  • 4 яйця
  • 4-5 столових ложок борошна
  • 4 столові ложки вершків 30%
  • 1 чайна ложка солодкої паприки
  • сіль, перець та суміш сушених трав

Приготування:

Почніть із курячої грудки: промийте її та витріть насухо паперовим рушником. Потім розділіть її на три довгих скибочки. Обережно відбийте, щоб м’ясо зберегло форму. Приправте сіль і перець з обох сторін. Наріжте шину тонкими скибочками та відкладіть у бік.

Крок перший.
Крок перший.

Тепер приготуймо кляр. В одній мисці збийте яйця зі сіллю та сушеними травами. В іншій мисці підсушіть борошно з трішки солі. А в окремій ємності змішайте вершки з паприкою. Візьміть квадратну форму і починайте формування рулету.

Устеліть форму скибочками бекону так, щоб краї виходили за межі. Беріть слайси грудки, обваляйте їх у борошні, а потім у клярі і укладайте в форму. Зверху покладіть скибочки шинки та половину натертого сиру. Повторіть процес ще раз.

Крок другий.
Крок другий.

На сир викладаємо шар м’яса, потім шину і знову сир. Якщо залишилося м’ясо, покладіть його на останній шар і змастіть рештками збитого яйця. Залийте все вершками. Загорніть краї бекону, щільно накриваючи всі інгредієнти.

Нарешті фінал.
Нарешті фінал.

Накрийте форму фольгою і поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30-35 хвилин. Потім дістаньте форму з духовки і дайте рулету охолонути 2-3 години. Коли час вийде, покладіть на нього невеликий вантаж і приберіть у холодильник на ніч.

Коли страва відпочине, обережно відокремте її від форми та наріжте на скибочки. Подавайте, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Порада від Інформатора: щоб рулет був ніжним, ретельно відбийте м’ясо, а для соковитості запікайте його у рукаві або фользі. Якщо бажаєте освіжаючого смаку, додайте шар шпинату.