Ольга Мартиновська, українська шеф-кухарка і суддя кулінарного шоу “МастерШеф”, часто ділиться своїми смачними рецептами на своїх соціальних сторінках. Цього разу вона рекомендує приготувати голубці за материнським рецептом. Ця страва – справжнє втілення української кухні.
На перший погляд, може здатися, що інгредієнтів тут багато, але, якщо слідувати порадам Ольги Мартиновської, вони перетворяться на смачну страву швидко, і її може насолодитися вся родина.
Голубці від мами Ольги Мартиновської
Що необхідно:
- молода капуста
- м’ясо качки
- булгур
- ріпчаста цибуля
- зелена цибуля
- морква
- солодкий перець
- томатна паста
- вершки
- сіль та перець
Спосіб приготування:
Спочатку візьміть молоду капусту, виріжте качан і занурте в киплячу воду на кілька хвилин. Після цього обережно знімайте листочки прямо у воді, викладаючи їх на тарілку або деко, поки не закінчите.
В цей час приготуйте начинку. Наріжте ріпчасту і зелену цибулю, а також солодкий перець. Моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте жир від качки, обсмажте його, після чого додайте овочі. Коли вони приготуются до прозорості, додайте булгур і перемішайте. Зніміть сковороду з вогню і дайте начинці трохи охолонути.
Тим часом зняті з ніжки качки м’ясо пропустіть через м’ясорубку. Додайте до фаршу овочеву начинку та томатну пасту, потім посоліть і поперчіть за смаком. Загорніть суміш у капустяні листи. Викладіть сформовані голубці в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Зверху накрийте пресом і варіть 40-60 хвилин.
Готуємо соус:
Для приготування соусу візьміть солодкий перець, цибулю і часник. Дрібно наріжте їх і обсмажте на сковороді. Потім додайте томатну пасту і готуйте ще пару хвилин. В останній момент додайте вершки і зніміть сковороду з вогню.
Порада від Інформатора: щоб соус вийшов ніжним, перебийте його в блендері. Смачного!