Суддя МастерШеф розкрила мамин рецепт: Смакують навіть холодними

Ольга Мартиновська, українська шеф-кухарка і суддя кулінарного шоу “МастерШеф”, часто ділиться своїми смачними рецептами на своїх соціальних сторінках. Цього разу вона рекомендує приготувати голубці за материнським рецептом. Ця страва – справжнє втілення української кухні.

На перший погляд, може здатися, що інгредієнтів тут багато, але, якщо слідувати порадам Ольги Мартиновської, вони перетворяться на смачну страву швидко, і її може насолодитися вся родина.

Голубці від мами Ольги Мартиновської




На столі краса, в душі – теплота

Що необхідно:

  • молода капуста
  • м’ясо качки
  • булгур
  • ріпчаста цибуля
  • зелена цибуля
  • морква
  • солодкий перець
  • томатна паста
  • вершки
  • сіль та перець

Спосіб приготування:

Спочатку візьміть молоду капусту, виріжте качан і занурте в киплячу воду на кілька хвилин. Після цього обережно знімайте листочки прямо у воді, викладаючи їх на тарілку або деко, поки не закінчите.

В цей час приготуйте начинку. Наріжте ріпчасту і зелену цибулю, а також солодкий перець. Моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте жир від качки, обсмажте його, після чого додайте овочі. Коли вони приготуются до прозорості, додайте булгур і перемішайте. Зніміть сковороду з вогню і дайте начинці трохи охолонути.

Тим часом зняті з ніжки качки м’ясо пропустіть через м’ясорубку. Додайте до фаршу овочеву начинку та томатну пасту, потім посоліть і поперчіть за смаком. Загорніть суміш у капустяні листи. Викладіть сформовані голубці в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Зверху накрийте пресом і варіть 40-60 хвилин.

Готуємо соус:

Для приготування соусу візьміть солодкий перець, цибулю і часник. Дрібно наріжте їх і обсмажте на сковороді. Потім додайте томатну пасту і готуйте ще пару хвилин. В останній момент додайте вершки і зніміть сковороду з вогню.

Порада від Інформатора: щоб соус вийшов ніжним, перебийте його в блендері. Смачного!