Світлана Лобода, відома українська співачка, 18 жовтня святкує своє 43-річчя. Вона здобула популярність завдяки участі в гурті “ВІА Гра”, а в подальшому присвятила себе сольній карʼєрі. У 2009 році Світлана представляла Україну на конкурсі Євробачення, зайнявши 12-те місце. У 2013 році їй присвоїли звання заслуженої артистки України. Її виконання вирізняється власним стилем, що стало символом її таланту, працьовитості та краси.
Музика Світлани Лободи поєднує сучасні ритми з глибокими текстами та унікальним стилем виконання. За межами сцени вона стає люблячою мамою, намагаючись витратити якомога більше часу на родину та радувати домашніх смачними стравами. За словами Лободи, вона вміє готувати безліч різних страв, але найбільше полюбляє м’ясо. Зазвичай запікає його, бо так смачніше та корисніше. Цього разу співачка вирішила не віддаватися стандартним рутинним стравам і показала, як приготувати каре ягняти вдома. На приготування цієї страви потрібно всього менше години.
Каре ягня від Світлани Лободи
Вам знадобиться:
Для страви:
- каре ягня – 1 кг
- кмин, зіра, каєнський перець, насіння кінзи – по 1 ч.л.
- олія
- сіль
Для соусу:
- м’ята – 1 пучок
- мед – 1 ст.л.
- часник – 2 зубчики
- кінза – 1/2 пучка
- лайм – 1 шт.
- рисовий оцет – 1 ст.л.
Для гарніру:
- картопля – 0,5 кг
- спеції
- оливкова олія
Як готувати:

Спершу розігрійте пательню та додайте усі спеції. Підсмажте їх, поки не відчуєте приємний аромат, постійно помішуючи, щоб вони не підгоріли. Пересипте спеції в ступку і розітріть до порошкоподібного стану. Натерти сумішшю м’ясо.
Розігрійте пательню, додайте трохи олії та викладіть каре. Обсмажте по 2 хвилини з кожного боку. Потім перенесіть його на деко і поставте у духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин.
На окремому деку запечіть картоплю. Для пришвидшення процесу, відваріть її у мундирах, потім наріжте на чотири частини, посипте спеціями за смаком і полийте оливковою олією.
Поки каре запікається, приготуйтесь до приготування соусу. Взяти чашу для блендера, додати нарізану м’яту та кінзу, а також часник, мед, сік лайма і рисовий оцет. Все добре збити до однорідної маси. Вийміть м’ясо з духовки, наріжте на частини по кістці та змажте кожну частину соусом. Подавайте разом з картоплею. Смачного!
Корисні поради: до м’яса чудово підходять ягідні соуси, наприклад, з журавлини, порічок чи граната. Також хорошим варіантом є соус на основі йогурту з додаванням соку лайма та подрібненої кінзи. Після приготування загорніть м’ясо у фольгу та дайте йому “відпочити” 5-10 хвилин перед подачею, щоб соки рівномірно розподілилися всередині.
