Українська співачка та авторка пісень Джамала 27 серпня святкує свій 42-й день народження. Вона виконує композиції у різних стилях: джаз, соул, фанк, фолк, електро та поп. Джамала має власну унікальність і відома у багатьох куточках світу. Слава прийшла до неї після перемоги на «Євробаченні-2016», де співачка виконала пісню «1944», присвячену депортації кримських татар.
Джамала народилася у Криму і завжди пам’ятає про своє коріння, хоча змушена була залишити рідну землю через російську окупацію. Навіть страви, які готує вдома, є кримськотатарськими, що допомагає їй передавати емоційний зв’язок своїм дітям. Улюбленою стравою Джамали є плов, який вона приготує на всі свята. Рецептом плову вона охоче поділилася зі своїми шанувальниками.
Плов від Джамали
Плов за цим рецептом вийде розсипчастим.
Вам знадобиться:
- рис – 1 кг
- баранина – 800 г
- олія – 400 г
- морква – 800 г
- цибуля ріпчаста – 500 г
- зелень – 1 пучок
- сіль і спеції
- вода – 1,5 літра
Як готувати:
Для початку потрібно підготувати рис. Його необхідно добре промити, аби прибрати зайву крохмаль. Можна також замочити рис на 30 хвилин, щоб плов вийшов розсипчастим.
М’ясо нарізаєте на невеликі шматки, цибулю — кільцями, моркву натираєте на крупній терці. Розігрійте велику пательню або казан, додайте олію, викладіть м’ясо та цибулю. Смажте до золотистого кольору.
Додайте нарізану моркву та спеції, смажте ще 8-10 хвилин. Доливайте воду, соліть і викладайте рис. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Готуйте, поки рис не вбере всю воду. Зніміть з вогню та прикрасьте свіжою зеленню. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: покращити смак плова можна додавши різні спеції, наприклад, зіру, барбарис, шафран, а також часник та куркуму. Замість води можна використовувати овочевий бульйон. Покладіть черстві скоринки хліба на рис наприкінці приготування, щоб плов став дійсно розсипчастим.
Текст оптимізовано для SEO, зберіганням структури та елементів HTML, без скорочень чи видалення інформації.