Сита-п’яна класика за мільйон: у Києві продають ресторан у стилі старої європейської таверни

На Дніпровській набережній у Києві виставлено на продаж ресторан “Сито-п’яно”, відомий місцевим жителям. Заклад не закривається, а шукає нового власника. За понад мільйон доларів відчиняються двері до можливості придбати бізнес з історією та атмосферою.

Оголошення про продаж ресторану “Сито-П’яно”, що розташований у затишному дворику на Дніпровській набережній, нещодавно з’явилося на профільних сайтах із нерухомості. Ціна об’єкта становить 1 млн 150 тис доларів. Приміщення площею 475 кв. м займає перший поверх 23-поверхового житлового комплексу й працює як діючий ресторанний бізнес.

Для закритих вечірок VIP-зал Whiskey Room, для поціновувачів свіжого повітря – вулична тераса просто серед дерев

Інтерʼєр ресторану оформлений у класичному стилі з декоративними балками, масивними деревʼяними меблями та затишним освітленням. Основний зал виглядає як веранда: влітку скляні стіни відкриваються, створюючи простору терасу. Існують довгі святкові столи, люстри в антикварному стилі, телевізори та проектор.

Банкетний зал стилізований під камерну трапезну епохи Відродження, має камін, деревʼяний серванти та комоди. Є також VIP-зал Whiskey Room, який оздоблений синіми шкіряними кріслами, круглим столом і оснащений телевізором. Окрема дитяча кімната обладнана лазалкою, телевізором та барвистими книжковими полицями.

На задньому дворі облаштована відкрита тераса на 50 гостей зі столами, освітленням, Wi-Fi, відеонаглядом і можливістю виклику персоналу – столи розставлені серед дерев. Кухня та бар цілком укомплектовані згідно з професійними стандартами. Існують окремі складські приміщення, роздягальня для персоналу, кабінети для директора та бухгалтера. Заклад обладнано генератором, має централізоване опалення та водопостачання, а також утеплення; на території є відкрита парковка.

нерух 2
Поки дорослі насолоджуються вишуканою кухнею та інтер’єрами, діти можуть розважатися в окремому приміщенні

Ресторан є частиною мережі, до якої також належать “Кухмейстер” на вул. Єлизавети Чавдар та “Сито-П’яно Italiano” на проспекті Відрадному. Заклад здобув популярність завдяки своєму шеф-кухарю Сергію Тарасенку, який розпочинав тут карʼєру як офіціант, а згодом отримав посаду шеф-кухара. Ресторан позиціонує себе як гастрономічний заклад, що пропонує страви високої кухні.

Як ресторан Mario “хакнув систему”, і чому закрилася Корчма Тарас Бульба

Нагадаємо, нещодавно “Інформатор” писав, що один з найелітніших ресторанів Києва, “Mario”, розташований неподалік “червоного” корпусу КНУ ім. Т. Шевченка, зобов’язали демонтувати самовільно облаштовані надовбні, що спрощують паркування VIP-клієнтів. Цей припис мав виконати КП ШЕУ Шевченківського району, проте комунальники самі усунулися від обов’язку. Посадовці пояснюють це тим, що, нібито, запитували в ресторану про дозвільні документи – і все.

Крім того, ми згадували, що у центрі Києва здається в оренду велике приміщення ресторану “Корчма Тарас Бульба”, яке розташоване на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Сам ресторан нещодавно функціонував, про що свідчать його соцмережі, але втратив частину шанувальників після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тому, найімовірніше, заклад української кухні закриється найближчим часом.