Tayanna майстерно приготувала дунайського оселедця для сніданку

Українська співачка Tayanna, яка 29 вересня святкує свій 41-й день народження, відвідала кухню відомого шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка. Співачка вже не вживає м’ясо протягом багатьох років і ретельно контролює свій раціон. Це і є підтвердженням її чудового вигляду.

Виходячи з харчових уподобань Tayanna, відомий кулінар запропонував приготувати страву з соленої риби, яка вразить її своїм смаковим поєднанням. Мова йде про форшмак. Один з рецептів є класичним, який передала літня одеситка, а інший – оригінальним. У ньому оселедець поєднується з молочним сиром. Це поєднання, за словами Клопотенка, робить форшмак вершковим і дуже ніжним на смак. Давайте приготуймо цю страву з українським корінням.

Класичний форшмак

Майже аутентичний рецепт форшмаку.

Вам знадобиться:

  • оселедець дунайський – 2 філе
  • яблуко – 1 шт.
  • цибуля – 1/2 шт.
  • чорний хліб – 2 скибочки
  • яйця – 2 шт.
  • сіль
  • олія

Як готувати:

Оселедець очистіть від шкіри і кісточок, посипте сіллю та покладіть у холодильник на 12 годин для засолу. Потім дістаньте, промийте від зайвої солі та наріжте на невеликі кубики. Обчистіть яблуко і також наріжте його на дрібні шматочки. Також подрібніть цибулю, відварене яйце та хліб. Змішайте всі інгредієнти в мисці, додайте олію та сіль. Перемішайте й насолоджуйтеся смаком.

Форшмак з сиром

Оригінальний рецепт від знаного шеф-кухаря
Оригінальний рецепт від знаного шеф-кухаря.

Вам знадобиться:

  • оселедець дунайський – 2 філе
  • молочний сир – 70 г
  • сіль
  • олія

Як готувати:

Як і в попередньому рецепті, філе оселедця очищаєте від шкіри та кісточок, а потім ріжете на шматки. Перекладіть в чашу блендера, додайте молочний сир та олію, перебийте до однорідності. Смакуйте із задоволенням!

Корисні поради: щоб смак був більш насиченим і без зайвої гірчинки, замість сирої цибулі можна використовувати трохи підсмажену. Також можна додати подрібнений солоний огірок для кисло-солодкого балансу, а олію замінити на вершкове масло.