Українська співачка Tayanna, яка 29 вересня святкує свій 41-й день народження, відвідала кухню відомого шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка. Співачка вже не вживає м’ясо протягом багатьох років і ретельно контролює свій раціон. Це і є підтвердженням її чудового вигляду.
Виходячи з харчових уподобань Tayanna, відомий кулінар запропонував приготувати страву з соленої риби, яка вразить її своїм смаковим поєднанням. Мова йде про форшмак. Один з рецептів є класичним, який передала літня одеситка, а інший – оригінальним. У ньому оселедець поєднується з молочним сиром. Це поєднання, за словами Клопотенка, робить форшмак вершковим і дуже ніжним на смак. Давайте приготуймо цю страву з українським корінням.
Класичний форшмак
Вам знадобиться:
- оселедець дунайський – 2 філе
- яблуко – 1 шт.
- цибуля – 1/2 шт.
- чорний хліб – 2 скибочки
- яйця – 2 шт.
- сіль
- олія
Як готувати:
Оселедець очистіть від шкіри і кісточок, посипте сіллю та покладіть у холодильник на 12 годин для засолу. Потім дістаньте, промийте від зайвої солі та наріжте на невеликі кубики. Обчистіть яблуко і також наріжте його на дрібні шматочки. Також подрібніть цибулю, відварене яйце та хліб. Змішайте всі інгредієнти в мисці, додайте олію та сіль. Перемішайте й насолоджуйтеся смаком.
Форшмак з сиром

Вам знадобиться:
- оселедець дунайський – 2 філе
- молочний сир – 70 г
- сіль
- олія
Як готувати:
Як і в попередньому рецепті, філе оселедця очищаєте від шкіри та кісточок, а потім ріжете на шматки. Перекладіть в чашу блендера, додайте молочний сир та олію, перебийте до однорідності. Смакуйте із задоволенням!
Корисні поради: щоб смак був більш насиченим і без зайвої гірчинки, замість сирої цибулі можна використовувати трохи підсмажену. Також можна додати подрібнений солоний огірок для кисло-солодкого балансу, а олію замінити на вершкове масло.
