7 листопада український журналіст і телеведучий Олег Панюта святкує свій 55-й день народження. Він здобув популярність завдяки програмам новин на каналах “Україна” та “Інтер”. Панюта надає перевагу простому і економному способу життя і із задоволенням займається городом у своєму заміському домі.
Його город наповнений різноманітними овочами та фруктами, а решту він частіше купує на ринках, а не в магазинах. Хоча телеведучий і рідко готує обіди або вечері, іноді він може потішити родину ірландським рагу, до якого додаватиметься пиво. Це надає страві особливого аромату і робить м’ясо надзвичайно ніжним.
Рецепт і спосіб приготування вельми прості. З цим завданням впорається навіть новачок. І процес підготовки не займе багато часу. Це ідеальний варіант для дощових осінніх вихідних, коли можна зібрати всю родину за одним столом.
Рецепт “Ірландське рагу з пивом”
Вам знадобиться:
- баранина – 500 г
- картопля – 500 г
- цибуля – 200 г
- морква – 400 г
- селера – 200 г
- пиво темне – 500 мл
- борошно – 100 г
- лавровий лист – 2 шт.
- чорний перець – 7 г
- олія – 40 мл
- петрушка – 1 пучок
- чебрець – 7 г
- часник – 4 зубчики
- сіль – 20 г
Як готувати:
Почніть з очищення картоплі, моркви, часнику і цибулі, нарізаючи їх крупно. М’ясо потрібно очистити від прожилок і також нарізати великими шматками. Обваляйте їх у борошні та викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистої скоринки. Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю з товстим дном.
Посоліть, поперчіть м’ясо та полийте олією. Далі викладіть шари цибулі, селери і моркви. Залийте все пивом і доведіть до кипіння. Тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин. Через півгодини додайте картоплю та готуйте ще годину. Зверху посипте подрібненою петрушкою і часником. Вимкніть вогонь і дозвольте страві настоятися 30 хвилин. Смачного!
Поради: щоб збагатити смак рагу, спробуйте додати гриби або солодкий перець. Також можна замінити пиво на овочевий бульйон або просто воду.
