Телеведучий Олег Панюта розкрив секрети смачного блюда з пивом у головній ролі

7 листопада український журналіст і телеведучий Олег Панюта святкує свій 55-й день народження. Він здобув популярність завдяки програмам новин на каналах “Україна” та “Інтер”. Панюта надає перевагу простому і економному способу життя і із задоволенням займається городом у своєму заміському домі.

Його город наповнений різноманітними овочами та фруктами, а решту він частіше купує на ринках, а не в магазинах. Хоча телеведучий і рідко готує обіди або вечері, іноді він може потішити родину ірландським рагу, до якого додаватиметься пиво. Це надає страві особливого аромату і робить м’ясо надзвичайно ніжним.

Рецепт і спосіб приготування вельми прості. З цим завданням впорається навіть новачок. І процес підготовки не займе багато часу. Це ідеальний варіант для дощових осінніх вихідних, коли можна зібрати всю родину за одним столом.

Рецепт “Ірландське рагу з пивом”


М’ясо просто тане в роті.

Вам знадобиться:

  • баранина – 500 г
  • картопля – 500 г
  • цибуля – 200 г
  • морква – 400 г
  • селера – 200 г
  • пиво темне – 500 мл
  • борошно – 100 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • чорний перець – 7 г
  • олія – 40 мл
  • петрушка – 1 пучок
  • чебрець – 7 г
  • часник – 4 зубчики
  • сіль – 20 г

Як готувати:

Почніть з очищення картоплі, моркви, часнику і цибулі, нарізаючи їх крупно. М’ясо потрібно очистити від прожилок і також нарізати великими шматками. Обваляйте їх у борошні та викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте до золотистої скоринки. Перекладіть обсмажене м’ясо в каструлю з товстим дном.

Посоліть, поперчіть м’ясо та полийте олією. Далі викладіть шари цибулі, селери і моркви. Залийте все пивом і доведіть до кипіння. Тушкуйте на повільному вогні 30 хвилин. Через півгодини додайте картоплю та готуйте ще годину. Зверху посипте подрібненою петрушкою і часником. Вимкніть вогонь і дозвольте страві настоятися 30 хвилин. Смачного!

Поради: щоб збагатити смак рагу, спробуйте додати гриби або солодкий перець. Також можна замінити пиво на овочевий бульйон або просто воду.