Навесні хочеться чогось свіжого, зеленого, вітамінного. Пропонуємо вашій увазі страву, що нагадає пасту, втім їсти її, якщо подрібнити гарбузове насіння, можна навіть діткам. Серед інших інгредієнтів – подрібнені макарони з твердих сортів, горох, спаржа та пармезан!
Рецепт макаронів (краще підійде сорт орзо) з сиром, спаржею й горохом сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Орзо зі спаржею, горохом і сиром
Вам знадобиться:
- Сіль – до смаку.
- Макарони – 180 г.
- Спаржа – 200 г.
- Оливкова олія – 50 мл + 1 столова ложка.
- Свіжий або заморожений горошок – 180 г.
- Гарбузове насіння – 50 г.
- Тертий пармезан – 50 г.
- Сік лимона – ½ штуки.
Як готувати:
Доведіть до кипіння велику каструлю добре підсоленої води, потім всипте макарони та варіть вісім хвилин або до стану аль денте. Відваріть спаржу, а тоді злийте воду та збережіть кухоль води, в якій вона варилася.
Тим часом поставте сковороду-гриль на сильний вогонь. Змішайте спаржу зі столовою ложкою олії, щоб вона покрилася, потім смажте на грилі по дві хвилини з кожного боку. Можливо, вам доведеться робити це партіями. Перекладіть на тарілку та посоліть.
Тим часом бланшуйте горошок, висипаючи його в миску з окропом, дайте настоятися дві-три хвилини (якщо використовуєте заморожений), потім злийте воду. Висипте горошок у кухонний комбайн, додайте 50 мл олії, гарбузове насіння та тертий пармезан і подрібніть до грубої пасти.
Змішайте три чверті горохового песто зі зцідженими макаронами, додавши, за потреби, пару столових ложок води, в якій варилися макарони, щоб розрідити їх. Це робиться для того, аби макарони плавно стікали по тарілці, а не лежали великою купою.
Спробуйте та додайте лимонний сік і сіль за потреби. Розлийте страву по підігрітих неглибоких мисках, зверху покладіть решту горохового песто та смажену спаржу та одразу подавайте.
Порада від Інформатора: для цієї страви можна купити макарони орзо (схожі за виглядом на рис) або ж взяти цільнозернові спагеті та дрібно-дрібно їх поламати. Так звана “павутинка” не підійте, оскільки, швидше за все, вона розвариться. Отже, обирайте пасту з твердих сортів пшениці. Смачного!