Дієта папуасів викликала фурор серед медиків. Вона спалює жир, знижує холестерин і підтримує здоров’я серця та суглобів, а також допомогає позбавитись зайвих кілограм і відновити тонус кишечника. Рецепти страв з продуктів, популярних в Папуа Новій Гвінеї та доступних всім українцям, сподобаються тим, хто слідкує за фігурою. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Рисовий пудинг – на сніданок
Вам знадобиться:
- Коричневий рис – 350 г.
- Нежине молоко – 300 мл.
- Мелена кориця – 1 чайна ложка.
- Ванільний екстракт – 2 чайні ложки.
- Родзинки – 60 г.
- Мед – 2 столові ложки.
- Волоські горіхи – 30 г.
Як готувати:
Додайте в каструлю зварений рис, молоко, корицю, екстракт ванілі, родзинки та мед. Доведіть суміш до кипіння.
Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і дайте суміші кипіти та загуснути протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Порада від Інформатора: коли маса загусне до потрібної консистенції, зніміть з вогню та додайте волоські горіхи.
Жовтий гороховий суп – на обід
Вам знадобиться:
- Жовтий горох – 250 г.
- Оливкова олія – 2 столові ложки.
- Морква – 60 г.
- Селера – 35 г.
- Цибуля – 30 г.
- Часник – 2 зубчики.
- Консервована біла квасоля – 250 г.
- Овочевий бульйон – ½ чайної ложки.
- Сіль, перець – до смаку.

Як готувати:
За допомогою ситечка промийте жовтий горох прохолодною проточною водою. Додайте промитий горох у велику каструлю і залийте холодною водою, поки вода не буде приблизно на 5 см над горохом.
Доведіть воду до кипіння і варіть жовтий горох на середньому вогні приблизно 30-35 хвилин або поки він не розм’якне. Після приготування злийте воду, що залишилася, і відкладіть.
Поки горох готується, додайте оливкову олію в іншу велику сковороду і розігрійте її на середньому сильному вогні. Коли олія розігріється, додайте моркву, селеру та цибулю та смажте 10 хвилин, періодично помішуючи, поки не підрум’яниться. Додати часник і варіть одну-дві хвилини.
Додайте квасолю, овочевий бульйон, сіль, чорний перець, кайенський перець, варений жовтий горошок і 600 мл води та добре перемішайте.
Тушкуйте суп 30 хвилин, або поки овочі не розм’якшаться.
Перемішайте суп до однорідності. Подавайте теплим. Смачного!
Сьомга з брюссельською капустою й бататом – на вечерю
Вам знадобиться:
- Філе лосося – 150 г.
- Мед (в оригінальному рецепті – кленовий сироп) – 1 столова ложка.
- Соєвий соус – 1 столова ложка.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль, чорний перець – до смаку.
- Брюссельська капуста – 150 г.
- Батат (солодка картопля) – 100 г.
- Оливкова олія – 2 чайні ложки.
- Рис – 150 г.

Як готувати:
Розігрійте духовку до 200 С. Надріжте поверхню лосося ножем – надріз на ¼ дюйма глибиною. Помістіть у неглибоку форму для запікання, вистелену пергаментним папером.
Змішайте мед, соєвий соус, один зубчик часнику і перець. Змастіть сьомгу маринадом.
Додайте брюссельську капусту, солодку картоплю, оливкову олію, два зубчики часнику, сіль і перець в окрему форму для запікання і добре перемішайте.
Поставте обидві форми для запікання в духовку на 20 хвилин або до готовності лосося. Відваріть рис відповідно до інструкції на упаковці. Розділіть лосось, овочі й рис на тарілки і подавайте. Смачного!