Три головні страви супермодної дієти папусів виявилися українськими

Дієта папуасів викликала фурор серед медиків. Вона спалює жир, знижує холестерин і підтримує здоров’я серця та суглобів, а також допомогає позбавитись зайвих кілограм і відновити тонус кишечника. Рецепти страв з продуктів, популярних в Папуа Новій Гвінеї та доступних всім українцям, сподобаються тим, хто слідкує за фігурою. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Рисовий пудинг – на сніданок

Вам знадобиться:

  • Коричневий рис – 350 г.
  • Нежине молоко – 300 мл.
  • Мелена кориця – 1 чайна ложка.
  • Ванільний екстракт – 2 чайні ложки.
  • Родзинки – 60 г.
  • Мед – 2 столові ложки.
  • Волоські горіхи – 30 г.
Так звана дієта папуасів навіть передбачає дієтичний десерт.

Як готувати:

Додайте в каструлю зварений рис, молоко, корицю, екстракт ванілі, родзинки та мед. Доведіть суміш до кипіння.

Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і дайте суміші кипіти та загуснути протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Порада від Інформатора: коли маса загусне до потрібної консистенції, зніміть з вогню та додайте волоські горіхи. 

Жовтий гороховий суп – на обід

Вам знадобиться:

  • Жовтий горох – 250 г.
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Морква – 60 г.
  • Селера – 35 г.
  • Цибуля – 30 г.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Консервована біла квасоля – 250 г.
  • Овочевий бульйон – ½ чайної ложки.
  • Сіль, перець – до смаку.
Це дуже проста в приготуванні й смачна страва!
Це дуже проста в приготуванні й смачна страва!

Як готувати:

За допомогою ситечка промийте жовтий горох прохолодною проточною водою. Додайте промитий горох у велику каструлю і залийте холодною водою, поки вода не буде приблизно на 5 см над горохом.

Доведіть воду до кипіння і варіть жовтий горох на середньому вогні приблизно 30-35 хвилин або поки він не розм’якне. Після приготування злийте воду, що залишилася, і відкладіть.

Поки горох готується, додайте оливкову олію в іншу велику сковороду і розігрійте її на середньому сильному вогні. Коли олія розігріється, додайте моркву, селеру та цибулю та смажте 10 хвилин, періодично помішуючи, поки не підрум’яниться. Додати часник і варіть одну-дві хвилини.

Додайте квасолю, овочевий бульйон, сіль, чорний перець, кайенський перець, варений жовтий горошок і 600 мл води та добре перемішайте.

Тушкуйте суп 30 хвилин, або поки овочі не розм’якшаться.
Перемішайте суп до однорідності. Подавайте теплим. Смачного!

Сьомга з брюссельською капустою й бататом – на вечерю

Вам знадобиться:

  • Філе лосося – 150 г.
  • Мед (в оригінальному рецепті – кленовий сироп) – 1 столова ложка.
  • Соєвий соус – 1 столова ложка.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.
  • Брюссельська капуста – 150 г.
  • Батат (солодка картопля) – 100 г.
  • Оливкова олія – 2 чайні ложки.
  • Рис – 150 г.
А ця страва - поживна й дієтична водночас!
А ця страва – поживна й дієтична водночас!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 200 С. Надріжте поверхню лосося ножем – надріз на ¼ дюйма глибиною. Помістіть у неглибоку форму для запікання, вистелену пергаментним папером.

Змішайте мед, соєвий соус, один зубчик часнику і перець. Змастіть сьомгу маринадом.

Додайте брюссельську капусту, солодку картоплю, оливкову олію, два зубчики часнику, сіль і перець в окрему форму для запікання і добре перемішайте.

Поставте обидві форми для запікання в духовку на 20 хвилин або до готовності лосося. Відваріть рис відповідно до інструкції на упаковці. Розділіть лосось, овочі й рис на тарілки і подавайте. Смачного!

Джерело