У Чорноморці влаштували макрелеву рибалку, а тепер розпродають улов, але вже чомусь зі скумбрії

У мережі київських ресторанів “Чорноморка” влаштували осінню акцію, присвячену макрелі. Спочатку для поціновувачів рибалки влаштували “полювання” на цю рибу, з лекцією про родичку звичайної скумбрії та “макрелевими подарунками” опісля. А тоді – влаштували розпродаж страв з цієї поживної та корисної риби. Але у мережі користувачі підмітили: ресторан пропонує не більш дорогу макрель, а звичайну скумбрію.

Про “Макрелевий листопад” пишуть на Facebook-сторінці київської “Чорноморки”. Акція стосується лише столичних ресторанів (в Одесі, де, власне, і почалася мережа, цю рибу продають за повну ціну). Минулими вихідними для поціновувачів рибалки і просто страв із риби влаштували “макрелеву рибалку” та кулінарний майстер-клас, де кулінари ділилися з відвідувачами смачними рецептами.

А вже з неділі у мережі ресторанів оголошені знижки на макрель, причому майже у 30%. Так, нині можна замовити додому цілий набір страв з цієї риби за трохи більше, ніж 2 тис грн замість 2923 грн. До боксу входить слабосолона риба, холодного та гарячого копчення, маринована з овочами, форшмак із підкопченої макрелі з грибами, домашня намазка зі скумбрії (ці риби – родички, пояснюють ресторатори), олів’є з копченою макреллю, котлети з риби з картопляним пюре, шашлик тощо.

“Йдеться про макрелевий бокс з нашого сайту. У Одесі такого немає, він доступний лише у Києві”, – пояснюють користувачам Facebook у ресторані.

Втім, деякі відвідувачі зазначають, що ціни у “Чорноморці” надто негуманні. Та й риби, які пропонують у ресторані, є не макреллю, а звичайною скумбрією: породи різняться своїм забарвленням, пише користувач Андрій Мисак, і, якщо макрель має окрас в точку, то скумбрія, як та, що подають у ресторані, – забарвлена у полоску.

У Києві узаконили самопальний перехід до елітного ресторану

Нагадаємо, днями Інформатор розповідав про те, що у Києві місцева влада “узаконила” надземний нерегульований перехід, зроблений на вулиці Січових Стрільців до елітного ресторану La Maison (колишній “Аляска”). Тепер на ньому обладнали острівець безпеки, хоч сам перехід і був зроблений незаконно, представниками ресторану в обхід регламентних процедур і обговорення з громадськістю. Вони намалювали розмітку через проїжджу частину ще у березні 2024-го, домовившись з патрульною поліцією.

Також ми писали, що 18 жовтня 2024-го рано вранці згорів ресторан корейської кухні “Пян-Се”, розташований на вул. Нижній Вал на Подолі. Його власником є Ілля Богданов – колишній офіцер ФСБ, який переїхав до України та воював у батальйоні “Донбас” на самому початку війни. Відтак, найпершою версією є ймовірний підпал закладу через помсту – тим більше, що на місці знайшли сліди займистої речовини.

Джерело