У духовку засунули солоне і солодке – так восени готують на вечерю виноград

Поєднання солоного та солодкого в стравах – це давня кулінарна техніка, яка існує вже кілька десятиліть. Хоча деякі можуть вважати це сучасним трендом, кулінари активно експериментують із смаками, комбінуючи, здавалося б, зовсім різні інгредієнти. Однак більшість таких експериментів справді варті уваги.

Серед осінніх кулінарних тенденцій – поєднувати м’ясо і виноград, оскільки разом вони створюють дивовижний смаковий вибух. Солоність і пікантність ковбасок гармонійно підкреслюють соковитість і солодкість винограду. В процесі запікання виноград карамелізується, надаючи страві вишуканого аромату. Ця страва може стати чудовою вечерею для родини або вражаючим доповненням до святкового столу. Отже, переходимо до приготування.

Запечена ковбаса з виноградом


Страва нікого не лишить байдужим.

Вам знадобиться:

  • рожевий або червоний виноград – 700 г
  • італійські ковбаски – 700 г (6-8 штук)
  • цибуля шалот – 3 штуки
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • розмарин – 2 гілочки
  • фенхель – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – 1/4 ч.л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст.л.

Як готувати:

Розігрійте духовку до 220°C і вистеліть деко для запікання пергаментом. Відокремте ягоди винограду від гілочок і викладіть їх на підготовлене деко. Очистіть та наріжте кільцями цибулю і також викладіть на деко. Додайте гілочки розмарину. Розподіліть усе рівномірно, полийте оливковою олією, посипте фенхелем, перцем та посоліть.

Серед виноградної суміші розкладіть італійські ковбаски, попередньо проткнувши їх виделкою. Помістіть у духовку та випікайте 25-30 хвилин. Після 15 хвилин випікання перемішайте виноград і переверніть ковбаски. Вони повинні підрум’янитися з усіх боків, а виноград – розкритися і тріснути.

Коли страва буде готова, дістаньте з духовки і полийте бальзамічним оцтом. Час подавати до столу.

Корисні поради: щоб страва мала ще більш виразний смак, спробуйте запекти разом сир “Камамбер”, зробивши на ньому тонкі надрізи та посипавши італійськими травами, поливши медом. Чудово підійде й запечений багет. А келих ігристого зробить страву ще вишуканішою.