У Києві відкрився ресторан, де музика має смак

На вулиці Златоустівській у Києві з’явився новий простір — ресторан “Далі”, де музика та гастрономія живуть в ідеальній гармонії. Як кажуть у закладі, це не просто ресторан, а місце для тих, хто хоче сповільнитися, відчути момент і почути музику так, як вона повинна звучати. Адже тут є власна вінілова бібліотека, і вдень музику можна слухати в навушниках, а ввечері – насолоджуватись живим звучанням платівок.

Про відкриття закладу, “де кожен звук і кожен інгредієнт має значення”, повідомила його команда. Однією зі співвласниць ресторану є юристка та хореографка з Херсона Тіна Клецько, яка раніше працювала баристою у рідному місті. Меню, натхненне домашніми смаками, розробляли кухарі з Херсонщини, які пропонують три види сендвічів, п’ять сніданків – від класичної вівсянки до щедрого “неанглійського сніданку”, хумус, салати, супи, паштет з мідій та основні страви – перепілка або мідії в соусі Том Ям чи винному соусі.

Приміщення для “Далі” облаштовували майже з голих стін. Команда самостійно оббивала стіни молотками, клеїла дзеркала на колони та фарбувала простір. В інтер’єрі переважають вінтажні меблі з європейських барахолок, м’які крісла, приглушене світло та все для створення ідеальної акустики. До речі, тут регулярно проводять тематичні вечори, воркшопи та камерні музичні події.

Заклад розташований на першому поверсі без сходів, тому повністю доступний для людей з інвалідністю, включно з облаштованими вбиральнями. Також тут завжди раді гостям з домашніми улюбленцями – недарма символом ресторану став пес на ім’я Далі з родини власників. Зовсім скоро відкриється літня тераса, яку почнуть облаштовувати найближчими днями.

У Києві відкрили суші-ресторан харківської мережі “Япіко”, а невдовзі за містом можна буде потрапити на козину ферму “Ясна”

Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про те, що у Києві відкрився перший столичний ресторан харківської мережі “Япіко”. Заклад працює на Берестейському проспект, 45, в меню – суші, роли, сети, понад 40 видів піци, класичні та суші-бургери. Протестувати страви можна вже зараз у ресторані, або замовивши доставку.

Також ми писали, що під Києвом, у селі Ліщинка, у 2025 році відкриється для відвідування туристами ферма-агросадиба “Ясна”. Вона спеціалізується на вирощуванні кіз: нині на ній проживають 11 кіз англо-нубійської породи, три десятки козенят і ще цап на ім’я Майбах. Основним же напрямком діяльності ферми є сироваріння й переробка козиного молока.



Джерело