«Український довгоносик випередив французів: Вітаємо Віктора Андрієнка!»

Відомий український актор та режисер Віктор Андрієнко, якого часто називають «головним довгоносиком України» завдяки його участі у популярному телешоу, 19 вересня відзначає свій день народження. Цього року йому виповнилося 66 років. Актор славиться своїм талантом і харизмою. Окрім згаданого шоу, він також отримав популярність завдяки своїм ролям у таких проєктах, як “Школа виживання”, “Барабани Долі”, “Повне мамаду” та “Великі перегони”. Особливого визнання йому принесли зйомки у фільмі “Подорожники”.

Віктор Андрієнко є дуже різносторонньою особистістю. Поряд з театральними виступами та зйомками у телепередачах і кіно, він захоплюється багатьма хобі. Одним з його улюблених занять є приготування різних страв. Кулінарія надихає відомого коміка. Як зазначає сам Андрієнко, він готує за настроєм, тому його страви завжди виходять смачними та незвичайними. Особливо любить він готувати пироги, адже це дає змогу проявити фантазію на повну.

Один з рецептів французького відкритого пирога актор із задоволенням поділився зі своїми прихильниками. Приготування проходить швидко й не вимагає дорогих інгредієнтів. Тож давайте спробуємо приготувати пиріг за рецептом неймовірного Андрієнка.

Французький кіш від Віктора Андрієнко

Пиріг дуже поживний та має насичений смак і аромат.

Вам знадобиться:

  • листкове тісто – 0,5 кг
  • гриби – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • перець – 1 шт.
  • борошно – 2 ст.л.
  • яйця – 1 шт
  • сметана – 2-3 ст.л.
  • олія
  • прованські трави та сіль

Як готувати:

Спочатку посипте поверхню столу або дошки борошном, розкатайте тісто до товщини 0,5 см. Вистеліть тістом форму для випікання, попередньо змастивши її олією. Тісто повинно покривати не лише дно форми, а й утворювати невеликий борт. Зробіть проколи виделкою та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на пательні з невеликою кількістю олії. Додайте нарізані гриби і перемішайте. Потім наріжте перець і викладіть на пательню, приправте прованськими травами та посоліть.

Поки готується начинка, приготуйте соус. Візьміть одне яйце, додайте до нього сметану і добре перемішайте. Формуйте кіш. У підготовлену форму з тіста викладайте обсмажені овочі і рівномірно заливайте соусом. Випікайте у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.

Перед подачею посипте свіжою зеленню. Смачного!

Поради: начинка для відкритого пирога може бути різноманітною. Використовуйте помідори, кабачки, броколі, шпинат, червону рибу або куряче філе. Для більш ніжного смаку можна взяти вершки для заливки.