3 травня відзначається день міста Лева – заснування Львова. Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті розташована найбільша кількість пам’яток архітектури в Україні. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі автентичну львівську страву! Рецепт чанахи сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Чанахи по-львівськи
Вам знадобиться:
- Картопля – 500 г.
- Мясо (філе курки чи свинини) – 500 г.
- Гриби – 250 г.
- Морква – 150 г.
- Цибуля – 150 г.
- Дві банки квасолі – 500 г.
- Сіль, копчена паприка, мелений перець, 12 горошин перцю, лавровий лист.
- Томатна паста – 3 столові ложки.
- Рослинна олія – 40 г.
- Борошно – 40 г.
- Часник – 3-4 зубчики.
- Вода – 1,5 л.

Як готувати:
На сковорідку влийте олію й обмастіть нарізану кубиками картоплю, до золотистості. Приберіть зі сковорідки.
На олії обсмажте до золотистості нарізане невеликими шматками м’ясо з усіх сторі. Посоліть, поперчіть, всипте борошно і гарно вимішайте, та приберіть зі сковорідки.
Наріжте гриби на четвертинки, і на олії обмастіть до золотистості. Без спецій. Приберіть зі сковорідки.
Влийте в сковорідку олію, вкиньте цибулю, моркву, часник. Обсмажте, перемішуючи 7-8 хвилин. Додайте сіль, копчену паприку, мелений перець, томатну пасту, влийте 200-300мл води. Перемішуючи змастіть на середньому вогні 7-10 хвилин.
Тепер викладіть все в горщики. Першим шаром картоплю, далі м’ясо, далі по лавровому листку та 3 горошини перцю на один горщик. Після по 3-4 ложки консервованої чи відвареної квасолі, далі гриби та цибулю з морвкою.
В горщики влийте киплячу воду, закрийте кришкою, і переставте горщики на деко. Поставте до духовки, при 180 С і готуйте 60 хвилин. Перед подачею присипте зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: в цьому рецепті ви можете замінити томатну пасту на кетчуп, а замість води додати курячий бульйон.