Відомий американський автор Стівен Кінг, знаний як король жанру жахів, 21 вересня святкує свій 78-й день народження. Його творчість охоплює різноманітні жанри, включаючи жахи, трилер, фантастику, фентезі, містичні елементи та драму. Серед бестселерів письменника – “Сяйво”, “Доктор Сон”, “Кладовище домашніх тварин”, “Воно”, “Зелена миля”, “Темна вежа”, “Інститут”, “Містер Мерседес” та багато інших.
Одним з особливих аспектів творів Стівена Кінга є vivid описи страв, які смакують його персонажі. Багато з них походять з його власного дитинства. Саме тому він так докладно малює не лише вигляд їжі, але й її смак і аромат. Наприклад, у романі “Інститут” він згадує печиво з сиром і ковбасою, яке finds головний герой у своїй торбині.
“Люк виліз зі своєї схованки так швидко, що вдарився здоровою стороною голови об корпус газонокосарки. Він навіть не помітив. Рай був у цій торбі. Він відчував його запах. Рай виявився бісквітом з сиром і ковбасою, фруктовим пирогом і пляшкою джерельної води”, – йдеться у книзі.
Прочитавши ці рядки, навіть у самого починає виділятись слина, і хочеться спекти подібне печиво, щоб глибше відчути переживання героя. Чого б і не спробувати? Особливо, враховуючи, що рецепт печива відомий. Отже, розпочнемо.
Печиво з ковбасою та сиром від Стівена Кінга
Вам знадобиться:
- борошно – 3 склянки
- розпушувач – 1 ст.л.
- сода – 1/2 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- тверде вершкове масло – 1/2 склянки
- ковбаса варена – 450 г
- сир чедер – 15 г
- сир фета – 15 г
- пахта – 1 склянка
- розтоплене вершкове масло – 2 ст.л.
Як готувати:
У великій мисці просійте борошно, потім додайте розпушувач, соду та сіль. Перемішайте компоненти, введіть нарізане кубиками або натерте на крупній терці вершкове масло. Розітріть руками до консистенції дрібної крихти.
Дрібно поріжте сир і ковбасу, внесіть їх у крихту. Додайте пахту та замісіть тісто. Тісто повинно бути щільним і не прилипати до рук. Дайте йому відпочити кілька хвилин, після чого сформуйте печиво.
Розкатайте тісто в пласт на пергаменті і перекладіть його на деко. Розріжте на частини, залишаючи простір між шматочками. Змастіть печиво розтопленим вершковим маслом. Випікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Вийміть печиво та дайте йому трохи охолонути. ВEnjoy!
Рекомендації: Для різноманітності смаку змішуйте варену ковбасу з копченою або шинкою. Можете також додати зелені, пікантний чи пряний сир. Дрібно нарізана та обсмажена цибуля надасть печиву особливого смаку. Частину масла можливо замінити на вершковий сир, що зробить печиво ніжнішим.
