Вкотре все з нуля: у Білій Церкві відкрилась евакуйована з Покровська піцерія

У Білій Церкві відкрилася Moko Pizza – нова піцерія, яка відновилася після випробувань евакуації. Цей заклад представляє собою продовження історії піцерії з Покровська, котрий довелося закрити через загрозу фронту. Раніше команда зазнала великих втрат: заклади в Маріуполі були або знищені, або пограбовані, а піцерії з Мирнограда та Покровська евакуювали разом із працівниками.

Після кількох місяців пошуків приміщення та ремонту, більшість з яких були виконані власноруч, команда відкрила Moko Pizza у Білій Церкві, про що сповістила на своїй Instagram-сторінці. В меню представлено близько 30 видів піци: найдешевша грибна вартує 164 гривні, а найдорожча — лосось теріякі за 329 гривень. Уся продукція готується з дотриманням авторських методів: соус вариться протягом п’яти годин, тісто визріває три доби, а м’ясо використовується лише цільне. Однак меню не обмежується лише піцою.

“Ми будемо раді приготувати для вас найсмачніший і найкорисніший борщ, виготовлений за технологією су-від для збереження клітковини та всіх корисних речовин. Технологія приготування борщу була “поліпшена” кухарем зі світовим ім’ям. Також приготуємо китайські пельмені Цзяоцзи, рецепт яких був привезений із глибин Китаю, з гірської провінції. Локшину ми виготовляємо з нуля, за старовинними рецептами наших прабабусь. Окрошка на авторській заправці, яку ви більше ніде не знайдете,” – зазначають у закладі.

Піцерія працює на вул. Сквирське шосе, 216а, щодня, з 9:00 до 22:00, навпроти дитячої стоматології. Це вже другий заклад мережі, відкритий після евакуації з Донбасу – у 2023 році Moko Pizza також запрацювала у Києві, на Троєщині. Варто зазначити, що команда не лише готує, але й веде свій YouTube та Telegram-канал, де демонструє, як будують новий бізнес після втрат.

Історія мережі розпочалася ще у 2018 році в Маріуполі. Її засновник Ігор Виноградов з Покровська, був колишнім шахтарем, а пізніше продавцем, який відкрив п’ять ресторанів. Його піцерії активно працювали не лише в Маріуполі, а й у Покровську та Мирнограді. У лютому 2022 року планували відкриття в Краматорську, але не встигли.

На початку повномасштабного вторгнення частину обладнання перевезли до Дніпра, де готували гуманітарну піцу для прифронтових міст. В Покровську організували гуманітарну їдальню, де безкоштовно годували всіх, хто потребував допомоги. Згодом почали готувати їжу для переселенців на перевалочному пункті у Павлограді, звідки щодня евакуюються люди з зони бойових дій.

У Києві закрилася культова “Кеди” на Бесарабці: що сталося, і яку ціну за них просять

Нагадаємо, що кілька днів тому Інформатор повідомив про закриття однієї з найвідоміших пивних локацій Києва. Бар “Кеди”, який працював на Басейній протягом майже шести років, став частиною списку закладів, що зникли з гастрономічної карти столиці у 2025 році. Причинами закриття “Кедів” стали зміни у звичках відвідувачів та втрата постійних клієнтів.

Через кілька днів стало відомо, що культовий паб “Кеди” на Бесарабці в центрі Києва виставлено на продаж. Заклад можна придбати разом із літньою терасою, дегустаційною кімнатою і сучасною системою розливу пива. За все обладнання та ліцензії власник Денис Жаткін хоче отримати 150 тисяч доларів.