Осінні вечори стають все більш прохолодними, і ми все частіше прагнемо провести їх удома, в колі родини. В такі моменти особливо приємно насолодитися чимось смачненьким до чаю або кави, і це зовсім не завжди повинні бути солодощі. Чудовим варіантом у такому випадку стане сир, наприклад, запечений брі. Це буде відмінна закуска не лише до чашки гарячого напою, але й до келиха вина.
Цю страву полюбив і популярний український актор Влад Никитюк, відомий завдяки своїм ролям у фільмах та серіалах, таких як “Правила бою”, “Слідча”, “Дві сестри” та “Потяг у 31 грудня”. У кулінарному шоу Світлани Тарабарової він поділився, що теж може приготувати цю страву, але зараз частіше це робить його дружина, яка зазвичай готує сир, подаючи його з неймовірним вишневим соусом. Цей соус надає страві приємної кислинки та свіжого смаку.
Рецепт запеченого сира досить простий і вимагає всього пів години. Тож давайте приготуємо цю смачну закуску та порадуємо близьких у ці дощові осінні дні.
Запечений сир брі з грушами та вишневим соусом
Вам знадобиться:
- сир брі круглий – 300 г
- багет – 1 шт
- вершкове масло – 50 г
- груша – 1 шт
- асорті горіхів – 300 г
- вишневий соус (або будь-який інший ягідний) – 250 г
- італійські трави – 0.5 ч.л.
- мед – 2 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
Як готувати:
Візьміть деко, змастіть його олією та викладіть сир брі. Наріжте багет на шматочки товщиною 1-2 см і розкладіть по колу. Змастіть їх олією. Сир та хліб щедро посипте італійськими травами, а потім додайте асорті горіхів. Відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Наріжте грушу на слайси. Розігрійте сковороду, додайте вершкове масло, і коли воно розтопиться, викладіть грушу. Обсмажте з обох сторін та викладіть на тарілку. Скуштуйте страву гарячою, коли сир м’який, а грінки та груша теплі й ароматні. Смачного!
Поради: до сиру можна додавати різні інгредієнти, наприклад, часник і помідори. Добре смакують із ним також карамелізоване яблуко, абрикосовий або журавлиний джем. Запечений брі також можна використовувати в салатах зі шпинату.
