Якщо вам хочеться порадувати на ці свята чи після свят своїх рідних і друзів чимось смачним і незвичайним, приготуйте домашній крем-сир. Магазинні версії цього продукту зазвичай доволі дорогі. А домашній варіант вийде значно дешевшим і не менш смачним. Неодмінно спробуйте і смачного!
Рецепт домашнього крем-сиру сподобається всім. Готувати його просто! А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Вам знадобиться:
- Кефір – 1 літр.
- Сіль – до смаку.
- Марля – метр.
Як готувати:
Візьміть літр кефіру й заморозьте його. Потім дістаньте з холодильника, зніміть з нього упаковку. На друшляк покладіть три шари марлі, а потім зверху кефір. Почекайте поки підтане і накрийте марлею. Прикрийте тарілкою, придавіть гирею (до 4 кг) і так залиште на ніч.
Зранку зніміть груз, дістаньте марлю. Перекладіть її вміст у миску, додайте солі і перемішайте. Все, ваш крем-сир готовий!
Порада від Інформатора: швидкість відділення сироватки залежить від того, яка температура в приміщенні, та як швидко буде танути лід. Дехто робить не під пресом, а підвішуючи масу над мискою. Можна спробувати будь-який спосіб.
Новорічна закуска з крем-сиру: раз і готово
З багету ви можете зробити корзинки та начинити їх крем-сиром, прикрасити м’ясною нарізкою, оливками та зеленню для подачі на святковий стіл. Смачного!