Новий рік настав, але це не привід відмовлятися від святкових обідів чи вечері! Пропонуємо вашій увазі святкове спагетті, з двома видами мяса та чотирма видами сиру. Рецепт спагетті на мільйон сподобається всім! Готувати його легко. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Спагетті на мільйон
Вам знадобиться:
- Спагетті – 450 г.
- Мелене куряче філе – 350 г.
- Гострі ковбаски – 250 г.
- Цибуля ріпчаста – склянка (подрібнена).
- Дрібно нарізаний часник – 1 чайна ложка.
- Соус Марінара або томатна паста з часником – 200 г.
- Несолоне вершкове масло – 2 столові ложки.
- М’який вершковий сир – 220 г.
- Сир Рікотта – 220 г (за бажанням).
- Сир Пармезан – 150 г.
- Сир Моцарела – 120 г.
- Подрібнена свіжа петрушка – пучок/півсклянки.
Як готувати:
Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Доведіть велику каструлю підсоленої води до сильного кипіння. Додайте спагетті та готуйте відповідно до інструкцій на упаковці. Злийте пасту і поверніть її в каструлю.
Приготуйте соус для м’яса. Поки макарони варяться, нагрійте велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте мелене філе і ковбасу. Готуйте, розбиваючи м’ясо на менші шматки дерев’яною лопаткою та періодично помішуючи, доки воно не підрум’яниться і не стане рожевим, приблизно 6 хвилин.
Додайте до м’ясної суміші цибулю і часник. Варіть, час від часу помішуючи, поки цибуля не стане прозорою, приблизно 4 хвилини. Вмішайте 3 1/2 склянки маринари в м’ясну суміш. Зніміть з вогню. Додайте вершкове масло та решту 1/2 склянки маринари до пасти в каструлі.
Помішуйте, поки масло не розтане. Перекладіть суміш у підготовлену форму для запікання. Змішайте вершковий сир, рікотту та пармезан у маленькій мисці до однорідності. Рівномірно розподіліть по макаронній суміші у формі для запікання. Зверху суміш макаронів полийте м’ясним соусом. Рівномірно посипте моцарелою.
Випікайте в розігрітій духовці, поки соус не закипить, а сир не стане золотистим, приблизно 30 хвилин.
Порада від Інформатора: дайте постояти 10 хвилин. Прикрасьте петрушкою і подавайте. Смачного!