Якщо з м’ясом набридло: рибний плов з горіхами й сухофруктами

Сьогодні пропонуємо приготувати розкішний рибний плов, з горіхами та сухофруктами. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого столу. І, мабуть, найкраще те, що все готується в одній каструлі! Рецепт рибного плову з кунжутною пастою сподобається всім сподобається всім любителям оригінальних кулінарних поєднань. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду. 

Рибний плов з горіхами і сухофруктами під соусом з кунжутної пасти

Вам знадобиться:

  • Біла риба (хек, тріска, мінтай) – 800 г.
  • Куркума – ½ чайної ложки.
  • Лимон – половинка. 
  • Сіль і чорний перець – до смаку.
  • Топлене або вершкове масло – 1 столова ложка.
  • Вермішель – 125 г.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Шафран – 1 велика щіпка.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Кардамон – дрібка.
  • Арахіс або кедрові горішки – 50 г.
  • Мигдаль – 50 г.
  • Рис басматі – 250 г.
  • Родзинки – 30 г.

Для соусу тахіні:

  • Петрушка – 25 г.
  • Коріандр – 25 г.
  • М’ята, листя – 25 г.
  • Сметана або грецький йогурт – 100 г.
  • Кунжутна паста – 30 г.
  • Лимон – 1 штука.
  • Часник – 1 зубчик. 
Ця страва має приголомшливий смак завдяки рису, рибі та спеціям – з горіхами й сухофруктами!

Як готувати: 

Покладіть усі інгредієнти для соусу в кухонний комбайн і перемішайте. Перелийте в миску і відставте.

Замаринуйте рибу в куркумі, лимонному соці та дрібці солі на 15 хвилин.

На сковороді розтопіть масло, потім обсмажте вермішель до темно-золотистого кольору.

Додайте часник, спеції, горіхи і смажте, помішуючи, до золотистого кольору горіхів. Додайте зціджений рис, приправте сіллю та перемішайте, щоб покрити топленим маслом і спеціями.

Злегка перемішайте рис, поки він не підрум’яниться і не стане гарячим, потім додайте сухофрукти та 500 мл окропу. Накрийте сковороду, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом хвилини.

Додайте мариновану рибу і варіть 10 хвилин або доки рис і риба не зваряться і вода не вбереться. 

Порада від Інформатора: викладіть на блюдо та подавайте з соусом тахіні та часточками лимона.

Джерело