Сьогодні пропонуємо приготувати розкішний рибний плов, з горіхами та сухофруктами. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого столу. І, мабуть, найкраще те, що все готується в одній каструлі! Рецепт рибного плову з кунжутною пастою сподобається всім сподобається всім любителям оригінальних кулінарних поєднань. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду.
Рибний плов з горіхами і сухофруктами під соусом з кунжутної пасти
Вам знадобиться:
- Біла риба (хек, тріска, мінтай) – 800 г.
- Куркума – ½ чайної ложки.
- Лимон – половинка.
- Сіль і чорний перець – до смаку.
- Топлене або вершкове масло – 1 столова ложка.
- Вермішель – 125 г.
- Часник – 3 зубчики.
- Шафран – 1 велика щіпка.
- Кориця – 1 паличка.
- Кардамон – дрібка.
- Арахіс або кедрові горішки – 50 г.
- Мигдаль – 50 г.
- Рис басматі – 250 г.
- Родзинки – 30 г.
Для соусу тахіні:
- Петрушка – 25 г.
- Коріандр – 25 г.
- М’ята, листя – 25 г.
- Сметана або грецький йогурт – 100 г.
- Кунжутна паста – 30 г.
- Лимон – 1 штука.
- Часник – 1 зубчик.
Як готувати:
Покладіть усі інгредієнти для соусу в кухонний комбайн і перемішайте. Перелийте в миску і відставте.
Замаринуйте рибу в куркумі, лимонному соці та дрібці солі на 15 хвилин.
На сковороді розтопіть масло, потім обсмажте вермішель до темно-золотистого кольору.
Додайте часник, спеції, горіхи і смажте, помішуючи, до золотистого кольору горіхів. Додайте зціджений рис, приправте сіллю та перемішайте, щоб покрити топленим маслом і спеціями.
Злегка перемішайте рис, поки він не підрум’яниться і не стане гарячим, потім додайте сухофрукти та 500 мл окропу. Накрийте сковороду, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом хвилини.
Додайте мариновану рибу і варіть 10 хвилин або доки рис і риба не зваряться і вода не вбереться.
Порада від Інформатора: викладіть на блюдо та подавайте з соусом тахіні та часточками лимона.