Їжа як у мами: у Києві відкрилося бістро з херсонською душею

На вулиці Гончара у Києві відкрилося нове бістро Mamie, яке пропонує страви, приготовані за справжніми рецептами матусь з усієї України. Завдяки цьому, відвідувачі можуть насолодитися смачними стравами, які нагадують про дитинство. Це вже третя історія початку для родини ресторатора з Херсона, Євгена Смолянського.

Бістро Mamie, розташоване за адресою Олеся Гончара, 77, — це більше, ніж просто кафе; це гастрономічний проект, заснований на людських цінностях та переживаннях. Євген Смолянський у 2022 році залишив Херсон з трьома своїми ресторанами, переїхавши до Києва. Проте новий заклад, відкритий у бізнес-центрі столиці, зазнав ушкоджень під час ворожої атаки. Mamie стала вже третьою спробою родини переселенців розпочати нове життя з новою концепцією.

Філософія Mamie полягає у відтворенні «смакових спогадів». Кожна страва навіяна дитячими спогадами і родинними традиціями, створена за розрізними рецептами матусь із різних куточків України. У меню представлені ліниві вареники з медом, ягодами і сметаною за 185 грн, сирники з журавлиною та вишнею — 215 грн, котлети з індички з морквяно-картопляним пюре, подані з домашньою аджикою та солоним огірком – 275 грн.

Сніданки готують протягом усього дня, починаючи з 8-ї ранку. Меню розроблено шеф-кухарем Ігорем Гоценком, який працював раніше в Херсоні. Вибір варіюється: від шоколадної вівсянки з інжиром і волоським горіхом за 192 грн до великого сніданку з картопляниками, ковбасками, яєчнею, овочами та соусом за 395 грн. Обіднє меню включає борщ з яловичиною, поданий зі шпигованою свининою грудинкою – 232 грн, та яловичі щічки, томлені понад шість годин у вині з розмарином — за 360 грн.

Інтер’єр закладу стилізований у стриманому, але теплому дусі: з деревом, небесным фасадом, цегляними стінами, старими стільцями та великими вікнами. Mamie має дві просторі зали, велику внутрішню терасу в дворі, pet-friendly простір, адже, як кажуть у закладі, тут панує «домашність та трохи турботливої неідеальності». Бістро Mamie працює з 8:00 до 22:00, а в вихідні – з 9:00.

У Києві з’явився ресторан, де музика має смак

Нещодавно Інформатор повідомив про новий ресторан “Далі” на вулиці Златоустівській у Києві, де гастрономія і музика зливаються в ідеальній гармонії. Тут не лише їдять, а й відчувають атмосферу, слухаючи музику в певному ритмі. Заклад має власну вінілову бібліотеку, де вдень можна насолоджуватись музикою в навушниках, а ввечері — живим виконанням з платівок.

Меню, яке черпає натхнення з домашніх смаків, складається з трьох видів сендвічів, п’яти сніданків, починаючи з класичної вівсянки до неанглійського сніданку, а також хумусу, салатів, супів, паштету з мідій та основних страв — перепілки або мідій у соусі Том Ям чи винному соусі.

Також повідомляли про відкриття “української класики” на Подолі – пивної з карасями у фритюрі та живим пивом на вул. Хорива. Це вже другий заклад подібного формату у столиці, після успішно працюючого на Райдужному масиві. У меню також присутні інші рибні страви, а карасі, безумовно, привернуть увагу киян, які скучили за річковою рибою.