Ющенко їв, тепер ваша черга: трипільський рецепт

23 лютого народився третій президент України Віктор Ющенко. Він любить качку по-трипільськи та борщ, який готує його дружина Катерина. Сьогодні ми приготуємо качку, або курча, запечене у глині, за рецептом популярного українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. 

Рецепт запеченої качки сподобається більшості українців. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарніу пораду. 

Качка зі спеціями, запечена у глині

Вам знадобиться:

  • Качка тушка (або курча) – 1 штука.
  • Оливкова олія – 3 столові ложки.
  • Соєвий соус – 1 столова ложка.
  • Куркума – 3 г 
  • Имбирь – 3 г 
  • Карі – 3 г 
  • Паприка – 3 г 
  • Сушений часник – 3 г 
  • Чорний перець – 3 г 
  • Мускат – 3 г 
  • Гострий червоний перець – 3 г .
Це курча виходить напрочуд ароматним!

Як готувати:

Качину тушку помийте і випатрайте. Усі спеції – куркуму, імбир, карі, паприку, сушений часник, чорний перець, мускат, гострий червоний перець – по 3 г – змішайте з оливковою олією і соєвим соусом.

Качку рясно змастіть цією сумішшю приправ. Обмотайте тушку марлею в кілька шарів, зверху обмажте глиною і відправте на розпечене вугілля.

Дістаньте приблизно через 1-1,5 години – тут все залежить від розмірів тушки – і очистіть від глини та марлі. Власне, можна використовувати будь-який набір спецій. Смачного!

Порада від Інфомратора: глину можна брати будь-яку, але спочатку її потрібно перевірити: зробити з неї кульку і кинути у вогонь, через дві хвилини дістати – якщо кулька не розтріскалася, то це означає, що глина придатна для приготування цієї страви. 

Джерело