Сезон кабачків все ще триває, тож якщо ви вже наїлися оладків та вафель, можна приготувати інші корисні страви. Цей овоч надзвичайно універсальний і чудово поєднується з багатьма продуктами. Наприклад, кабачок відмінно пасує до плову, роблячи його неймовірно смачним.
Один із рецептів цієї страви не вимагає багато зусиль під час приготування, а плов виходить дуже ароматним і соковитим. Додатково, завдяки великій кількості овочів, він також дуже корисний. Адже кабачок, завдяки високому вмісту клітковини, підтримує здорове травлення. Він містить вітаміни С, А, групи В, антиоксиданти і калій, які сприяють зміцненню імунітету, здоров’ю серця та нервової системи, а також виводять зайву рідину з організму. Тож, давайте готувати.
Плов з кабачком і м’ятою
Складники:
Для плову:
- рис басматі – 300 г
- червона цибуля – 2 шт.
- кабачки – 750 г
- часник – 4 зубчики
- овочевий бульйон – 450 мл
- свіжа м’ята – 20 г
- оливкова олія
- морська сіль
- мелений коріандр – 1 ч.л.
- мелений кмин – 1 ч.л.
Для йогурту:
- грецький йогурт – 200 г
- фісташки – 40 г
- свіжа кінза – 30 г
- зелені перці чилі – 2 шт.
- мед або кленовий сироп – 1/2 ч.л.
- лимонний сік – 2 ст.л.
Приготування:
Ретельно промийте рис, поки вода не стане прозорою. Потім залийте його холодною водою та відставте. Тепер переходьте до приготування овочів. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді з чотирма ложками олії та щіпкою солі, поки вона не стане золотистою.
Поки цибуля обсмажується, наріжте кабачки напівкільцями і викладіть їх на пательню. Додайте подрібнений часник, коріандр і кмин, добре перемішайте. Готуйте на повільному вогні, поки не зникне запах сирого часнику, потім зніміть з вогню.
Залийте рис овочевим бульйоном для варіння. Коли закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дозвольте настояти 10 хвилин під кришкою.
Для приготування йогурту змішайте в невеликій ємності фісташки, коріандр, перець чилі, мед, сіль, лимонний сік і чотири столові ложки оливкової олії. Потім візьміть йогурт, додайте 50 мл води і трохи солі. Все перемішайте. Перелийте в склянку, а зверху додайте фісташкову суміш.
Для подачі змішайте відварений рис із смаженими кабачками, додаючи подрібнене листя м’яти. Викладіть на тарілку, посипте залишками м’яти та подавайте з солоним фісташковим йогуртом.
Поради від Інформатора: для різноманітності текстури в плов можна додати горіхи, броколі, брюссельську капусту чи помідори, а для більш насиченого аромату – імбир і лимонну цедру.