Зарано розслабилися, ще не кінець: сьогодні готуємо плов із кабачків

Сезон кабачків все ще триває, тож якщо ви вже наїлися оладків та вафель, можна приготувати інші корисні страви. Цей овоч надзвичайно універсальний і чудово поєднується з багатьма продуктами. Наприклад, кабачок відмінно пасує до плову, роблячи його неймовірно смачним.

Один із рецептів цієї страви не вимагає багато зусиль під час приготування, а плов виходить дуже ароматним і соковитим. Додатково, завдяки великій кількості овочів, він також дуже корисний. Адже кабачок, завдяки високому вмісту клітковини, підтримує здорове травлення. Він містить вітаміни С, А, групи В, антиоксиданти і калій, які сприяють зміцненню імунітету, здоров’ю серця та нервової системи, а також виводять зайву рідину з організму. Тож, давайте готувати.

Плов з кабачком і м’ятою


Страва легка, але поживна та корисна.

Складники:

Для плову:

  • рис басматі – 300 г
  • червона цибуля – 2 шт.
  • кабачки – 750 г
  • часник – 4 зубчики
  • овочевий бульйон – 450 мл
  • свіжа м’ята – 20 г
  • оливкова олія
  • морська сіль
  • мелений коріандр – 1 ч.л.
  • мелений кмин – 1 ч.л.

Для йогурту:

  • грецький йогурт – 200 г
  • фісташки – 40 г
  • свіжа кінза – 30 г
  • зелені перці чилі – 2 шт.
  • мед або кленовий сироп – 1/2 ч.л.
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Приготування:

Ретельно промийте рис, поки вода не стане прозорою. Потім залийте його холодною водою та відставте. Тепер переходьте до приготування овочів. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді з чотирма ложками олії та щіпкою солі, поки вона не стане золотистою.

Поки цибуля обсмажується, наріжте кабачки напівкільцями і викладіть їх на пательню. Додайте подрібнений часник, коріандр і кмин, добре перемішайте. Готуйте на повільному вогні, поки не зникне запах сирого часнику, потім зніміть з вогню.

Залийте рис овочевим бульйоном для варіння. Коли закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дозвольте настояти 10 хвилин під кришкою.

Для приготування йогурту змішайте в невеликій ємності фісташки, коріандр, перець чилі, мед, сіль, лимонний сік і чотири столові ложки оливкової олії. Потім візьміть йогурт, додайте 50 мл води і трохи солі. Все перемішайте. Перелийте в склянку, а зверху додайте фісташкову суміш.

Для подачі змішайте відварений рис із смаженими кабачками, додаючи подрібнене листя м’яти. Викладіть на тарілку, посипте залишками м’яти та подавайте з солоним фісташковим йогуртом.

Поради від Інформатора: для різноманітності текстури в плов можна додати горіхи, броколі, брюссельську капусту чи помідори, а для більш насиченого аромату – імбир і лимонну цедру.