Здавалося б, звичайний багет: як Кацуріна і Птушкіна обдурили на Волині

Хліб є важливим елементом нашого харчування, символізуючи життя, добробут і гостинність. Це джерело енергії, складних вуглеводів і вітамінів, а в Україні він має особливе значення, використовуючись у багатьох обрядах. 16 жовтня у світі святкується День хліба. З цієї нагоди варто згадати один цікавий рецепт хліба, який презентували блогери та мандрівники Антон Птушкін та Міша Кацурін у своємуYouTube-проєкті.

У селі Смідин на Волині, з історією понад 500 років, хліб традиційно випікали в свинячих кишках. Завдяки цій технології хліб виходить ароматнішим та довше зберігається ніж звичайний. Міша Кацурін назвав цю страву “смідинський багет” і відзначив, що вона має запах ковбаси з хрусткою скоринкою.

“Якби я не бачив, як це готується, я б подумав, що це звичайний багет. Намазав би на нього вершкове масло і з’їв. Але тут є щось більше – унікальна скоринка. Хліб пахне ковбасою. Дуже смачно. Обов’язково спробуйте”, – поділився своїми враженнями Кацурін.

Смідинська хлібна кишка

Хліб виходить хрустким ззовні і ніжним в середині.

Вам знадобиться:

  • вода – 0,5 л
  • дріжджі – 20 г
  • борошно – 1 кг
  • сіль
  • цукор
  • свиняча кишка

Як готувати:

Спочатку візьміть миску і налийте в неї теплу воду. Додайте дріжджі, трохи солі та цукру. Розчиніть їх і всипте поступово борошно. Замісіть тісто, яке має бути еластичним, але не занадто густим.

Далі підготуйте свинячу кишку: промийте її, змастіть олією і начиніть тістом. Зв’яжіть кінці ниткою та викладіть на деко. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 годину.

Готовий хліб вийміть, дайте охолонути, і ви готові до насолоди. Смачного!

Корисна порада: цей хліб нагадує багет, тому його чудово можна подавати з різними намазками чи просто вжити з салом або шкварками.