Акторка Дженніфер Лоуренс, одна з найяскравіших американських зірок останніх десяти років, 15 серпня святкує свій 35-й день народження. Вона завоювала світову популярність завдяки своїм ролям у фільмах “Голодні ігри” та “Люди Ікс”. Дженніфер завжди виглядає стильнo і елегантно, а також зарекомендувала себе як законодавиця моди. Дотримуючись здорового способу життя та регулярно займаючись спортом, вона підтримує свою вагу у нормі.
Проте це не означає, що Дженніфер харчується лише легкими стравами. Вона обожнює піцу, картоплю фрі, смажені у фритюрі курячі ніжки та різноманітні десерти. Але смакує їх у помірних кількостях. Акторка поділилась рецептом однієї з її улюблених страв для кулінарного шоу Емі Шумер. Хоча страва не зовсім корисна, вона надзвичайно смачна. І це смажене курча з рисом, грибами та цибулею-шалот. Але зверніть увагу: курка готується з великою кількістю рослинної олії та вершкового масла, що стане суттєвим ударом для печінки. Проте рецепт можна адаптувати, зменшивши кількість жиру у чотири рази (нічого собі передозування масла!) від рекомендованої дози. М’ясо буде все ще смачним, але при цьому більш корисним.
Смажене курча з рисом, грибами та цибулею-шалот від Дженніфер Лоуренс
Вам знадобиться:
Для курки:
- ціла курка – приблизно 1,5 кг
- оливкова олія – 2 склянки
- вершкове масло – 1,5 пачки
- крупна сіль
- цибуля – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- чебрець – 12 гілочок
- біле вино – 2 склянки
- рукола чи шпинат – 170 г
Для гарніру:
- білий рис – 1 стакан
- оливкова олія
- цибуля шалот – 5 шт.
- крупна сіль
- гриби – 450 г
Як готувати:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Помийте курку і висушіть паперовим рушником. Помістіть її у форму для запікання та змастіть невеликою кількістю рослинної олії і вершкового масла, посипте двома столовими ложками солі. По боках покладіть половину цибулі, вичавіть сік з половини лимона на курку, а іншу половину помістіть в середину разом із гілочками чебрецю. Додайте біле вино.
Вставте курку в духовку, зменшіть температуру до 175 °C і запікайте протягом години. Періодично поливайте її соком, що утворився під час запікання. Коли курка буде готова, вийміть її з духовки і дайте постояти 20 хвилин перед нарізанням.
Тепер готуємо гарнір. Промийте рис і відправте його варитися. Тим часом візьміть сковороду, змастіть олією і викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте до золотистого кольору. Перекладіть в тарілку і щедро посипте сіллю. На тій же сковороді обсмажте гриби до золотисто-коричневого кольору. Змішайте рис, гриби та цибулю-шалот.
Подавайте курку разом з гарніром, а зверху додайте шпинат або руколу. Смачного!
Порада від Інформатора: якщо ви прагнете отримати більш дієтичну курку, але щоб вона залишалася соковитою, замаринуйте її в кефірі або айрані з додаванням апельсинової цедри та спецій. Також можна використовувати мінеральну воду для вимочування. У такому випадку оливкова олія та вершкове масло не будуть необхідні для запікання. До рису можна додати кукурудзу і перець, щоб урізноманітнити смак гарніру.