Зірка Кріпосної показав бульбяні галки – білоруський сніданок Олексія Яровенка

Відомий український актор театру та кіно Олексій Яровенко святкує свій 38-й день народження 23 серпня. Хоча він народився та отримав освіту у Білорусі, він вже понад 10 років проживає в Україні. Справжня популярність прийшла до Олексія після виконання головної ролі у фільмі “Сила любові”, а також завдяки зйомкам у серіалах “Кріпосна”, “Жіночий лікар” та “Черговий лікар”.

Олексій Яровенко — це різностороння та цікава особистість. Окрім акторської діяльності, він грає зі своїм бендом, виконуючи джазові та блюзові композиції. Він неодноразово згадував, що Україна стала для нього рідною святинею, адже саме тут він знайшов своє кохання і в Україні народились його двоє дітей. Однак Олексій не забуває про свої корені і полюбляє білоруську кухню.

Тому разом з акторкою Ольгою Сумською, яка 22 серпня святкує своє 59-річчя, він приготував бульбяні галки. Ці галки дуже нагадують українські галушки, але мають унікальну начинку та готуються з суміші борошна. Давайте спробуємо приготувати цю цікаву страву за рецептом відомого актора.

Бульбяні галки від Олексія Яровенко

Білоруські галки схожі на українські галушки

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • картопля – 1 кг
  • пшеничне борошно – 2/3 склянки
  • житнє або гречане борошно – 1/3 склянки
  • сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • копчений бекон – 100 г
  • рослинна олія або сало – 2 ст. л.

Для випічки:

  • рослинна олія або сало – 2 ст. л.
  • сметана – 2 ст. л.

Для подачі:

  • подрібнений кріп – 1 ст. л.
  • подрібнена петрушка – 1 ст. л.
  • сметана

Як готувати:

Добре помийте та почистіть картоплю, натріть її на дрібній тертці і відіжміть зайву рідину. До цієї картоплі додайте борошно та сіль, ретельно перемішайте. Тісто має вийти однорідним, з якого формуєте невеликі кульки.

Кожну кульку потім розпластайте і покладіть всередину шматочок бекону. Знову формуєте кульку. Помістіть у каструлю з водою та доведіть до кипіння. Коли вода закипить, закиньте галки і варіть їх 3-4 хвилини. Потім вийміть галки і перекладіть на сковороду. Обсмажте з додаванням олії до легкого підрум’янення.

Перекладіть їх у форму для запікання, поливши олією або свинячим жиром, та змастіть сметаною. Випікайте у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин. Подавайте бульбяні галки зі сметаною та рубаною зеленню.

Поради від Інформатора: начинка у бульбяних галок може бути різноманітною. Це можуть бути гриби, шматочки м’яса або засмажка з цибулі. Замість рослинної олії можна використовувати вершкове масло, яке додасть галкам ще більшої ароматики.