Відзначаючи 27-й день народження 3 грудня, українська акторка Міла Сивацька набула популярності завдяки своїм ролям у серіалах “Мереживо долі” та “Хороший хлопець”, а також у фільмі “Останній богатир”. Міла — харизматична та багатогранна особистість, що проявила себе в багатьох галузях шоу-бізнесу, зокрема як модель, співачка і ведуча. Вона також вела кулінарний блог, де ділилася рецептами смачних та швидких страв.
В її рецептах здебільшого використовуються звичні для українців продукти, які є майже в кожному холодильнику. Акторка розповідала як правильно поєднувати інгредієнти та які спеції добавити для отримання смачного блюда, акцентуючи на швидкості приготування. Більшість страв є не лише поживними, а й корисними. Тож радимо спробувати одну зі страв від Міли Сивацької.
Запечене м’ясо з овочами від Міли Сивацької
Вам знадобиться:
- стегно курки – 7 шт.
- картопля – 4 шт.
- буряк – 2 шт.
- печериці – 200 г
- бебі-морква – 200 г
- перець – 1 шт.
- кабачок – 1 шт.
- спеції для м’яса
- гірчиця – 1 ст.л.
- оливкова олія
- розмарин
- сіль
Як готувати:
У великій мисці змішайте курку зі спеціями, гірчицею та сіллю. Залиште маринуватися на годину.
Поки курка маринується, помийте та наріжте картоплю, буряк, кабачок і перець на шматки. Помістіть їх у велику миску, додайте оливкову олію, сіль та спеції, і все добре перемішайте.
На деко збризніть оливковою олією, викладіть курку, а зверху розмістіть овочі. Додайте кілька гілочок свіжого розмарину. Помістіть у попередньо розігріту до 165 градусів духовку на 35 хвилин.
Після приготування страву можна посипати свіжою зеленню. Смачного!
Корисні поради: ця страва універсальна, тому інгредієнти можна варіювати відповідно до ваших смаків. Наприклад, замість курки можна використовувати свинину або яловичину. У разі використання інших видів м’яса, краще відбити його і спочатку запікати під фольгою, а потім додати овочі. Також можна подати страву з соусом на основі сметани.
