Змінив меч на кухарський ніж: Ніколай Костер-Вальдау готує сніданок із Данії

Данський актор Ніколай Костер-Вальдау 27 липня святкує свій 55-й день народження. Він відомий своєю харизмою та багаточисельними ролями у різноманітних фільмах. Найбільшу популярність здобув завдяки виконанню ролі Джеймі Ланністера у фентезі “Гра престолів”. Майстерна гра на коні та кольчуга з мечем прекрасно підходили цьому акторові, але й кулінарний ніж, якого він взяв до рук, теж став яскравим акцентом в його образі. Своїм талантом у гастрономії він поділився у фільмі “Смак голоду”.


Актор постійно мешкає в Данії, в районі Конгенс Люнгбю (Копенгаген).

У фільмі він зіграв данського шеф-кухаря, який прагне досягти визнання. І йому це вдалося просто неймовірно. Як розповів сам актор, він пройшов стажування під керівництвом численних шеф-кухарів, оскільки до цього жодного разу не тримав професійний ніж у руках. Декілька страв у Костера-Вальдау вийшли справжніми шедеврами, зокрема традиційні данські тарталетки з м’ясом. Рецепт простий, а смак – надзвичайний. Тож приступимо до приготування!

Данські тарталетки з куркою і спаржею від Ніколая Костера-Вальдау

Традиційна страва данської кухні
Традиційна страва данської кухні.

Інгредієнти:

  • філе курки – 500 г
  • вода – 1,5 л
  • бульйон – 200 мл
  • молоко – 200 мл
  • вершкове масло – 70 г
  • борошно – 4 ст.л.
  • спаржа – 400 г
  • тарталетки

Покрокова інструкція приготування:

Почніть з того, що добре вимийте куряче філе та помістіть його в каструлю варитися. Коли вода закипить, варіть його 5 хвилин, після чого злити воду та ще раз промити. Потім знову покладіть у каструлю, залийте свіжою водою та бульйоном. Після закипання варіть ще 20 хвилин. Вийміть курку та дайте їй охолонути, потім наріжте на невеликі кубики. Збережіть бульйон.

В окремій каструлі налийте воду і поставте на вогонь. Коли закипить, додайте спаржу. Після 2 хвилин варіння дістаньте її, вона повинна залишитися яскраво-зеленою та хрумкою. Наріжте на маленькі шматочки.

Переходьте до приготування соусу. На сковороді розтопіть вершкове масло, потім додайте борошно і гарно перемішайте. Повільно вводьте молоко та невелику кількість бульйону від курки. Постійно перемішуйте до досягнення однорідної консистенції. Додайте сіль та перець за смаком.

Коли соус буде готовий, додайте в нього курку і спаржу. Змішайте. Наповнюйте тарталетки отриманою сумішшю і прикрасьте свіжою зеленню.

Порада від Інформатора: для більш насиченого смаку можна додати натертий сир замість курки, а також запекти курку в духовці з додаванням спецій. Спаржу можна трохи обсмажити на сковороді з часником та травами для виразнішого смаку.