Змішалися в купу дині з черрі: швидкий та легкий літній сніданок

Оптимальний варіант для сніданку, обіду або вечері в спекотну літню пору — це салати. Вони легкі, освіжаючі та насичені вітамінами і клітковиною. Крім того, їх приготування не займає багато часу — всього 10-15 хвилин, і ваша страва готова. Головне — проявити дещо креативності, і ви отримаєте щось смачне та корисне.

Не варто обмежуватись стереотипами. Окрім овочів, у салати легко можна додавати фрукти, що робить їх ще більш освіжаючими. Фрукти надають солодкість, кислинку, соковитість і нові кольори. Наприклад, чудово поєднуються з овочами диня, нектарин і персик. Давайте спробуємо приготувати один з таких рецептів.

Салат з дині, нектаринів та базиліку

Страва універсальна, тож можна фантазувати.

Складники:

  • диня – 200 г
  • нектарини – 2 шт.
  • помідори черрі – 5 шт.
  • червона цибуля – 1/4 шт.
  • каперси – 50 г
  • винний оцет – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • базилік – 1/2 пучка
  • сир рикота або пармезан – 50 г
  • морська сіль та перець
  • оливкова олія
  • хліб

Рецепт приготування:

Почніть з миття овочів, фруктів і зелені, після чого обсушіть їх паперовим рушником. Наріжте цибулю півкільцями і залийте холодною водою на 5 хвилин. Очистіть та наріжте диню скибочками завтовшки 5-6 мм. Визначте кісточку з нектаринів і розріжте їх на 8 частин. Помідори черрі розрізати навпіл.

Візьміть велику тарілку або сервірувальне блюдо і розмістіть на ньому шматочки дині, потім між ними розкладіть нектарини та помідори. Додайте сіль, перець і полийте оливковою олією. Також збризніть оцтом та лимонним соком.

На завершення, хаотично розкладіть каперси, цибулю і листя базиліку, знову трохи збризнувши олією та лимонним соком. За допомогою овочечистки наріжте сир. Додайте трохи перцю. Подавайте з хрустким хлібом.

Порада від Інформатора: замість пармезану в салат можна додати моцарелу або фету. Дрібно нарізаний перець чилі надасть пікантності, а листочки м’яти забезпечать неповторний аромат. Подрібнені волоські горіхи, мигдаль або кеш’ю додадуть хрусткості та нових смакових відтінків.