Японська кухня славиться у всьому світі, а такі страви, як суші, рамен, місо-суп і удон, відомі багатьом. Страви характеризуються мінімальною обробкою інгредієнтів, що дозволяє зберегти їхній природний смак та користь. Одними з найбільш використовуваних компонентів японської кухні є рис і гриби, особливо шиїтаке, які мають виражений аромат і додають стравам унікального смаку.
Ці два популярні продукти японської кулінарії знайдете у страві окономіякі, що вважається традиційним фаст-фудом у Японії. Цю страву часто називають японською піцею, адже вона має безліч інгредієнтів і різноманітний смаковий профіль. Інгредієнти в окономіякі можна змінювати, що робить її універсальною. Давайте приготуємо класичний варіант, історія якого розпочалася ще в 1940-х роках.
Міні Окономіякі
Вам знадобиться:
- гриби шиїтаке – 150 г
- кунжутна олія – 2 ст.л.
- часник – 1 зубчик
- імбир – шматок 2,5 см
- морська сіль (пластівці) – 1,5 ч.л.
- яйця – 2 шт.
- капуста – 100 г
- білий рис – 200 г
- сир чедер – 50 г
- борошно – 40 г
- зелена цибуля – 3 стебла
Як готувати:
Добре помийте гриби і покладіть їх на розігріту сковороду, змащену олією. Перекладіть гриби у миску, а після охолодження, додайте до них збиті яйця, тонко нашатковану капусту, варений рис, сир чедер та подрібнену цибулю. Додайте борошно і трішки солі. У результаті має вийти суміш, схожа на тісто, але неоднорідна.
Знову розігрійте сковороду, додайте оливкову олію і викладайте суміш ложкою, формуючи невеличкі коржики. Обсмажте до золотистої скоринки на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини. Насолоджуйтесь!
Поради від Інформатора: Смак страви приємно підкреслить японський майонез або соус окономіякі. Щоб страва була більш ситною, можна додати в тісто куряче м’ясо. Також до складу можна включити моркву для більш вираженої текстури.