Знахідка для поціновувачів фаст-фуду: для вас винайшли японську піцу

Японська кухня славиться у всьому світі, а такі страви, як суші, рамен, місо-суп і удон, відомі багатьом. Страви характеризуються мінімальною обробкою інгредієнтів, що дозволяє зберегти їхній природний смак та користь. Одними з найбільш використовуваних компонентів японської кухні є рис і гриби, особливо шиїтаке, які мають виражений аромат і додають стравам унікального смаку.

Ці два популярні продукти японської кулінарії знайдете у страві окономіякі, що вважається традиційним фаст-фудом у Японії. Цю страву часто називають японською піцею, адже вона має безліч інгредієнтів і різноманітний смаковий профіль. Інгредієнти в окономіякі можна змінювати, що робить її універсальною. Давайте приготуємо класичний варіант, історія якого розпочалася ще в 1940-х роках.

Міні Окономіякі


Такі оладки можна вживати як на сніданок, так і на вечерю.

Вам знадобиться:

  • гриби шиїтаке – 150 г
  • кунжутна олія – 2 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • імбир – шматок 2,5 см
  • морська сіль (пластівці) – 1,5 ч.л.
  • яйця – 2 шт.
  • капуста – 100 г
  • білий рис – 200 г
  • сир чедер – 50 г
  • борошно – 40 г
  • зелена цибуля – 3 стебла

Як готувати:

Добре помийте гриби і покладіть їх на розігріту сковороду, змащену олією. Перекладіть гриби у миску, а після охолодження, додайте до них збиті яйця, тонко нашатковану капусту, варений рис, сир чедер та подрібнену цибулю. Додайте борошно і трішки солі. У результаті має вийти суміш, схожа на тісто, але неоднорідна.

Знову розігрійте сковороду, додайте оливкову олію і викладайте суміш ложкою, формуючи невеличкі коржики. Обсмажте до золотистої скоринки на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини. Насолоджуйтесь!

Поради від Інформатора: Смак страви приємно підкреслить японський майонез або соус окономіякі. Щоб страва була більш ситною, можна додати в тісто куряче м’ясо. Також до складу можна включити моркву для більш вираженої текстури.