Три страви з фаршу від легендарних шеф-кухарів

Рецепти а-ля бургера, бендериків і м’яса, запеченого з баклажанами, сподобаються всім м’ясоїдам. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Альтернатива бургеру “Слапі Джо” від Марко Черветті

Вам знадобиться:

  • Яловичий фарш – 250 г.
  • Цибуля – 130 г.
  • Сир тертий – за бажанням.
  • Томатний кетчуп – 90 г.
  • Гірчиця в зернах – 15 г.
  • Соус томатний – 50 г.
  • Цибуля порошок – 0,5 г.
  • Часник порошок – 0,5 г.
  • Мелений чорний перець – 0,5 г.
  • Зіра мелена – 1 г.
  • Паприка солодка порошок – 1 г.
  • Паприка копчена порошок – 1 г.
  • Чилі порошок – 0,5.
  • Сіль – 1 г.
  • Оливкова олія – 30 г.
  • Булочка для бургера – 1 штука.

Як готувати: 

Наріжте цибулю напівкільцями. На розігріту пательню налийте олію. Трохи обсмажте цибулю та додайте яловичий фарш, коли цибуля стане м’яка. На цьому етапі фарш треба постійно перемішувати, аби він не став котлетою. 

Додайте до фаршу та цибулі кетчуп і томатний соус, перемішайте масу до однорідності. Додайте чорний перець, зіру, чилі, солодку та копчену паприку, часник. Також на цьому етапі можна додати ще трохи цибулі. 

Скуштуйте і посоліть. На повільному вогні доведіть масу до “блиску” й однорідності. Фарш готовий, коли в ньому немає рідини.

Візьміть булочку для гамбургера, розріжте навпіл, трохи виберіть м’якуш. Підсмажте хліб на оливковій олії. Фінально викладіть готовий фарш зі спеціями в підсмажені булочки. Притрусіть тертим твердим сиром. 

Люля в баклажані від Володимира Ярославського

Вам знадобиться: 

  • Яловичина – 600 г.
  • Сало – 75 г.
  • Цибуля – 75 г.
  • Петрушка, кінза – пучечок.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.
  • Підкопчена паприка, зіра або хмелі-сунелі – до смаку.
  • Баклажани – 3 штуки.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Грецький йогурт – для змащення.
  • Лаваш – для загортання.

Як готувати: 

Фарш приготуйте самі. Наріжте яловичину на дрібні кубики, так само поріжте цибулю й кріп, все змішайте, посоліть і поперчіть. 

Баклажани наріжте слайсами вздовж, не зчищаючи шкірку. Так само тонко наріжте сало. Сприсніть баклажани оливковою олією та викладіть зверху фарш.

Баклажани з фаршем покладіть на тонке сало і скрутіть рол, а далі смажте на вогнищі чи грилі. Подавайте з йогуртом.

Бендерики з м’ясом від Ектора Хіменеса – Браво

Вам знадобиться:

  • Яйця – 1 штука.
  • Цукор – 1/2 чайної ложки.
  • Сіль – дрібка.
  • Борошно – 50 г.
  • Олія – 5 мл.
  • Молоко – 125 мл.
  • Фарш курячий – 200 г.
  • Цибуля – 1/2 штуки.
  • Перець – до смаку.

Як готувати: 

Яйця, цукор, сіль, олію та молоко змішайте вінчиком. Додайте борошно, та ретельно перемішайте вінчиком, розбиваючи грудки. Пательню змастіть олією. Смажте налисники по 30 секунд з кожної сторони.

Фарш змішайте з цибулею та спеціями. Поділіть налисник навпіл, підігніть одну сторону, викладіть 1 столову ложку фаршу та складіть у трикутник (як на відео). Смажте на вершковому маслі по 6-8 хвилин з кожної сторони.

Порада від Інформатора: подавайте зі сметаною та зеленню. Смачного! 



Джерело